Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Fehércsokis torta

Anya torta csodái

2018. szeptember 25. - kovacs.netti

Sajnos élőben nem láttam ezt a tortát, viszont amikor anya átküldte a képeket róla, nagyon megtetszett. Ha jól tudom unokaöcsémnek készült. Ha legalább fele annyira finom, mint amilyen jól néz ki, akkor biztos nagyon tuti. Anya receptje következik...

fehercsokis_1.jpg

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 15 dkg fehér csoki
  • 20 dkg Rama
  • 15 dkg cukor
  • 1 bourbon vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 sütőpor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt

Krém:

  • 3 dl habtejszín
  • 40 dkg fehér csoki
  • 25 dkg mascarpone

Bevonáshoz:

  • 1 tasak Dr. Oetker tortabevonó fehér

A tésztához vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokit, majd hűlni hagyjuk. A puha Ramát habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a borbon vaníliát és az egész tojásokat. Beleöntjük a tejet és simára keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit, majd a sütőporral összekevert lisztet is beleforgatjuk. A masszát 3 részre osztjuk, és egymás után sütőpapírral bélelt tortaformában 160°-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc/db). Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, félretesszük hűlni. A krémhez a tejszínt felforrósítjuk egy lábasban, beletördeljük a fehér csokoládét, kevergetjük, míg teljesen elolvad. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és habverővel alaposan kikeverjük. A krémmel betöltjük a tortát, az oldalát is bekenjük, majd a tetejére öntjük a megolvasztott fehér tortabevonót. Azonnal díszítjük, mert hamar megszilárdul, és akkor már nem ragadnak rá a díszítő csokoládék.

blog_14.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr8914263417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.