Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Ferdinand von Schirach: Ártatlan?

Könyvértékelés

2018. szeptember 25. - kovacs.netti

Amikor épp nem szenvedek olvasási válságban, gyakran előfordul, hogy rákapok egy témára. Most ez az igaz történeteken alapuló, bűnügyekkel kapcsolatos kategória. Hétvégén hazaruccantunk Mohácsra és az egyik könyvkupacomban leltem rá erre a könyvre. Annyira megfeledkeztem a létezéséről, hogy még Moly-on se volt bejelölve a könyvpéldányom. Nagyon rövidke könyv, úgyhogy belevágtam. Korábban elolvastam az író Bűnös című könyvét is, tudom, hogy tetszett, viszont nem igazán emlékszem a történetekre, úgyhogy az is újraolvasást kíván. 

artatlan.JPG

Szerző: Ferdinand von Schirach

Könyv címe: Ártatlan?

Fordító: Várnai Péter

Oldalak száma: 126

Borító: puhatáblás, ragasztókötött

Kiadás éve: 2011

Kiadó: Partvonal

ISBN: 9789639910782

Fülszöveg:

Egy ​férfi börtönbüntetés helyett új fogakat kap karácsonyra. Egy fiút majdnem halálra kínoznak az illuminátusok társasága nevében. Egy fúvószenekarban játszó kilenc derék polgár tönkreteszi egy lány életét, és egyiküknek sem kell megbűnhődnie… Ferdinand von Schirach 1994 óta védőügyvédként dolgozik Berlinben. Védelmük ellátására iparmágnások, hírességek és az alvilág tagjai kérik fel, de egészen átlagos emberek is. Magyar nyelven a „Bűnös?” 11 meglepő bűnügyi eset címen megjelent bemutatkozó könyvével 2009-ben egy csapásra Európa-szerte ismert író lett, 2011-ben az amerikai közönség is felfedezte. Történetei szikár líraiságukról, filmszerűen felvillanó jeleneteikről ismertek – és nem utolsó- sorban arról, hogy egytől-egyig valós esetek ihlették őket. Első kötetének egyik történetéből film is készült Németországban, melyet 2012-ben mutatnak be.

Ferdinand von Schirach keze alatt irodalommá lesz a büntetőeljárás. Csendesen, de határozottan teszi fel a kérdéseit jóról és rosszról, bűnről és ártatlanságról, s valamennyiünk közös erkölcsi felelősségéről.

Ferdinand von Schirach, német sztárügyvéd magyarul „Bűnös?” címen megjelent első elbeszéléskötete nem mindennapi lelkesedést és izgalmat váltott ki az olvasók körében. Nem egész egy év elteltével most 15 újabb izgalmas bűnügyi esetet vehetünk kézbe.

Nagyon kellemes stílusban meséli el a történeteket az író. Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy egy ügyvéd darálja a sztorikat. Eléggé abszurd, hogy egy pályafutás alatt ennyi érdekes eset megtörténik vele, nem is gondolná az ember. Mindig érdekes belenézni mik is történnek a világban. A könyv koncepciója, hogy felvázol eseteket, amelyek végén jogosan merül fel a kérdés az olvasóban, hogy ki ártatlan, ki nem. Van, hogy a bűnösök megmenekülnek, van, hogy olyanokat ítélnek el, akik szívünk szerint nem is érdemelnének büntetést és van, hogy úgy alakul minden, ahogy remélnénk. Minden eset kicsit más és kicsit más gondolatokat ébreszt. Szívesen olvastam volna még többet, biztosan előveszem a Bűnös? könyvet is. Tényleg nagy kár, hogy ilyen rövid, mert amúgy minden megvan benne, ami kell. 5-ből 5 pontot érdemel nálam.

5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr9314263209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.