Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

A Hangya és a Darázs

Film értékelés

2018. november 11. - kovacs.netti

Igazság szerint már a Hangya film sem tetszett. Gagyi volt és nagyon próbált viccesebb lenni, de egyáltalán nem sikerült. Csalódott voltam, mert mindig úgy képzeltem, hogy egy hangyás szuperhős nagyon vagány lehet. Mint a hangyák. Mert a hangyák nagyon menők. Na de sajnos ez az új film is pontosan azt az érzést váltotta ki belőlem, mint az első. Kár volt időt pazarolni rá.

A Hangya és a Darázs (Ant-Man and the Wasp)

2018 – 118 perc – amerikai – akció – sci-fi – kaland

Rendező: Peyton Reed

Forgatókönyvíró: Andrew Barrer, Gabriel Ferrari, Chris McKenna, Erik Sommers, Paul Rudd

Operatőr: Dante Spinotti

Zeneszerző: Christophe Beck

Gyártó: Marvel Studios

Szereplők:

  • Paul Rudd - Scott Lang / Hangya
  • Evangeline Lilly - Hope van Dyne / Darázs
  • Michael Douglas - Hank Pym
  • Michael Peña - Luis
  • Michelle Pfeiffer - Janet van Dyne
  • Hannah John-Kamen - Szellem
  • Judy Greer   Maggie Lang
  • Walton Goggins      Sonny Burch
  • Abby Ryder Fortson - Cassie Lang
  • Laurence Fishburne - Dr. Bill Foster / Góliát

Az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményei után Scott Langnek (Paul Rudd) szembe kell néznie döntésének következményeivel, szuperhősként és apaként egyaránt. Miközben próbál egyensúlyt teremteni emberi élete és a Hangyaként rá háruló felelősségei között, Hope van Dyne (Evangeline Lilly) és Dr. Hank Pym (Michael Douglas) egy sürgős új küldetéssel járul elé. Scottnak még egyszer magára kell húznia a szerkót és együtt kell működnie a Darázzsal, mialatt közös erővel próbálják feltárni a múlt titkait.

blog_20.jpg

Mint már említettem, hiába adtam neki egy esélyt, továbbra sem győzött meg. A történet egyszerű, kiszámítható, unalmas. Elveszítjük a labort - megtaláljuk a labort hercehurca ismételgetése 118 percen keresztül. Semmi durvulás, minimális csetepaték. És happy end, hogy teljes legyen a kis délutáni családi filmhez az idill. Mert ez csak ennyi, egy egyszer nézhetős családi film, ami a gyerekeket lehet leköti egy kis időre, de a felnőtteknek nem sok szórakozást nyújt. Imádom a Marvel filmek könnyed viccességét, viszont ebben a filmben (és az elsőben is) olyan katasztrofálisra sikeredett ez a szándék, hogy hasonló példát mondani nem tudok. Pár poénosnak szánt mondat, ami inkább szánalmas, mint vicces. És a karakterekhez sem illik, akik amúgy is pocsékok. Hát még a színész gárda kiválasztása mindehhez. Michelle Pfeiffer egy szuperhősös filmben? Ez komoly? Imádom, szerintem fantasztikus színésznő, de a legtávolabb áll mindattól, ami egy szuperhős anyuka. Paul Rudd amúgy sem a szívem csücske, de hogy egy ilyen jó kis szuperhős karakterét ráhúzták, az rendesen felháborít. Érdemes csak végig nézni a karakterekről betett képeket, annyira nem illik a szereplőkhöz a szerepük, hogy az valami hihetetlen, már csak ránézésre is. Ezeken felül még egy elég gagyi látványvilágot is kapunk, aminek a színvilága leginkább egy tündérmese hátteréhez elképzelhető. Nekem kínkeserves filmnézés volt, de lehet mások szórakoztatóbbnak találják. 5-ből 2 pontot adok rá. 

2.png

A borítókép és az információk a film Snitt-es adatlapjáról származnak, a képek pedig Pinterest-ről.

süti beállítások módosítása