Mostanában megint elég sok gyors és nehéz ételt, illetve szenyót ettünk, úgyhogy próbálok kicsit odafigyelni mi kerül az asztalra. Nagyon macerázni sem volt kedvem, így jött az édes-savanyú csirke ötlete Dawtona szósszal. Gyors és finom. Először készítettem, de biztos lesz ismétlés.
Hozzávalók:
- olaj
- 3 db közepes répa
- 3 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 500 g csibemell filé
- 3 gerezd fokhagyma
- Dawtona édes-savanyú mártás
- rizs
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum
Elkészítés:
A 3 répát megpucoljuk, lereszeljük, majd forrásba lévő vízbe tesszük. Ha megfőtt félretesszük. A hagymákat és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd olajon pirítani kezdjük. Amikor összeesett hozzáöntjük a répához és félretesszük. Eközben megfőzzük a rizst.
A husit felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk és olajon pirítani kezdjük. Amikor kiengedte a vizet magából sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt és fokhagyma granulátumot adunk hozzá.
Mikor a víz elforrt alóla, hozzáadjuk a zöldségeket. Pár percig összerottyantjuk, majd hozzáadjuk a Dawtona szószt. Kicsit összefőzzük, kóstolgatjuk, ha szükséges még fűszerezzük. Amikor jó sűrű lett az állaga és a szószban lévő zöldségek is kellően puhák lettek, tálalhatjuk is a rizzsel. Legfinomabb teljesen összekeverve.