Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Édes-savanyú csirke rizzsel

Mit ettünk pénteken?

2018. november 11. - kovacs.netti

edessavanyu.JPG

Mostanában megint elég sok gyors és nehéz ételt, illetve szenyót ettünk, úgyhogy próbálok kicsit odafigyelni mi kerül az asztalra. Nagyon macerázni sem volt kedvem, így jött az édes-savanyú csirke ötlete Dawtona szósszal. Gyors és finom. Először készítettem, de biztos lesz ismétlés.

Hozzávalók:

  • olaj
  • 3 db közepes répa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 500 g csibemell filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Dawtona édes-savanyú mártás
  • rizs
  • fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A 3 répát megpucoljuk, lereszeljük, majd forrásba lévő vízbe tesszük. Ha megfőtt félretesszük. A hagymákat és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd olajon pirítani kezdjük. Amikor összeesett hozzáöntjük a répához és félretesszük. Eközben megfőzzük a rizst.

blog_19.jpg

A husit felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk és olajon pirítani kezdjük. Amikor kiengedte a vizet magából sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt és fokhagyma granulátumot adunk hozzá. 

blog-001_15.jpg

giphy.gif_480x270

Mikor a víz elforrt alóla, hozzáadjuk a zöldségeket. Pár percig összerottyantjuk, majd hozzáadjuk a Dawtona szószt. Kicsit összefőzzük, kóstolgatjuk, ha szükséges még fűszerezzük. Amikor jó sűrű lett az állaga és a szószban lévő zöldségek is kellően puhák lettek, tálalhatjuk is a rizzsel. Legfinomabb teljesen összekeverve.

blog-002_12.jpg

süti beállítások módosítása