Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Pálinkás étcsokoládé torta

Anya torta csodái

2019. január 27. - kovacs.netti

Ez az igencsak mutatós torta unokaöcsém névnapjára készült, pálinkás, étcsokis ízű. Nagyon guszta és ötletes is. Nekem sokszor fura egy srácnak, férfinak a torta, mert általában habosak, vagy csicsásak még akkor is, ha nagyon szépek, de inkább olyan "lányosak". Mindig tetszenek az ötletes torták, amik kicsit fiúsabbá teszik a tortát, ezért jó pofa az italos csokis díszítés. Sajnos nem kóstoltam, pedig nagyon kíváncsi lettem volna milyen ízű is egy pálinkás torta. 

palinkas_etcsokolade_torta_1.jpg

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém:

  • fél dl cseresznyepálinka
  • 10 dkg cseresznye- vagy meggylekvár
  • 6 dl habtejszín + a díszítéshez 1 dl
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg kakaós keksz (morzsásra törve)

A piskótát 22 cm-es tortaformában megsütjük, majd kihűtjük és 2 részre vágjuk (vékonyak lesznek a lapok!). A pálinkát keverjük a lekvárba, kenjük meg vele a 2 piskótalapot. A tejszínt verjük habbá, keverjük bele a porcukrot és a gőz felett megolvasztott és langyosra hűtött csokoládét. Töltsük össze a krémmel a két lapot úgy, hogy a tetejére is kerüljön egy jó vastag krémréteg, és vékonyan az oldalát is kenjük be. Hűtőszekrényben dermesszük 2 órát. A kakaós morzsával borítsuk az oldalát, és tejszínhabbal, valamint tetszés szerint (lehetőleg valamilyen alkoholos csokoládéval) díszítsük a tetejét.

palinkas_etcsokolade_torta_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6814591158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.