Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Zöldséges-csirkés lasagne

Mit ettünk a héten?

2019. április 21. - kovacs.netti

lasagne.JPG

A héten megkívántam a lasagnet, de nem akartam sertés darált husis ételt csinálni, mert előtte is azt ettünk, úgyhogy kitaláltam, hogy kitalálok valamit csirke mellel. Így lett ez a zöldséges megoldás, ami rettentően ízlett mindkettőnknek, biztos elkészítem még máskor is.

Hozzávalók:

  • olaj
  • 1 db cukkini
  • 3 db sárgarépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • csirkemell
  • tejföl
  • paradicsomszósz
  • kb. 125 g vaj
  • 5 púpos evőkanál zabpehelyliszt
  • kb. 5-6 dl tej
  • sajt
  • 500 g lasagne tészta
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, ételízesítő, szárnyas fűszerkeverék, kapor, szerecsendió

Elkészítés:

Cukkinit és a hagymákat feldaraboljuk, répát lereszeljük, csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk. Mindent összeöntünk egy serpenyőbe, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és szárnyas fűszerkeverékkel, olajon megpirítjuk kicsit, majd felöntjük egy kis vízzel és lefedve főzzük. Miután minden kellően megpuhult és a víz is elfőtt, hozzáadunk tejfölt ízlés szerint. Én egy nagy és egy kis doboznyit tettem bele. Alaposan elkeverjük, megszórjuk kaporral, majd összerottyantjuk. Végül paradicsomszószt adunk hozzá szintén ízlés szerint. A végén még kóstoljuk és ha szükséges fűszerezzük. 

zoldseges-csirkes_lasagne_recept_2.jpg

A besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük tejjel. Összefőzzük, megsózzuk és adunk hozzá szerecsendiót. Ha elérte a megfelelő sűrűséget kész is vagyunk.

zoldseges-csirkes_lasagne_recept_1.jpg

Lereszelünk egy nagy adag sajtot és összeállítjuk a lasagnet. A tésztalappal kezdünk, rámerünk egy nagy adag szószt, megszórjuk sajttal, újabb lap réteg, majd jöhet a besamel mártás és ismét sajt. Majd ezeket a rétegeket ismételjük, amíg van alapanyagunk. A végén egy vastag besamel réteggel zárunk, majd betesszük 200°C-ra előmelegített sütőbe alul-felül sütési módban.

zoldseges-csirkes_lasagne_recept_3.jpg

Kb. 15-20 perc után kiszedjük, megszórjuk egy nagy adag sajttal és visszatesszük a sütőbe, amíg rá nem pirul. Ha elkészült érdemes kicsit várni a vágással, mert amíg meleg könnyen szétcsúszik.

zoldseges-csirkes_lasagne_recept_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5014777612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.