Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Gombás-tejszínes csirke

Mit ettünk a héten?

2019. július 07. - kovacs.netti

g12.JPG

A héten összedobtam egy roppant egyszerű vacsit. Nem kell hozzá sok alapanyag, pillanatok alatt elkészül és isteni finom. Szerintem rendszeresítjük... :)

Hozzávalók:

  • olaj
  • vaj
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 g barna csiperke
  • 500 g csirkemell filé
  • 400 ml tejszín (10%-os)
  • rizs
  • sajt
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, ételízesítő, kapor, petrezselyem

Elkészítés:

A hagymákat felaprítjuk, olajon elkezdjük pirítani. Eközben megmossuk, majd feldaraboljuk a gombát. Mikor a hagyma kezd üveges lenni, hozzászórjuk a gombákat és 3 evőkanál vajat.  Lefedjük és pároljuk.

gombas_tejszines_csirke.jpg

gombas_tejszines_csirke-001.jpg

A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és felaprítjuk, majd ezt is a serpenyőbe dobjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt. Alaposan összeverjük, majd lefedve főzzük. 

gombas_tejszines_csirke-002.jpg

Eközben megfőzzük a rizst. Ha a hús kellően megfőtt, levesszük a fedőt, megkóstoljuk, ha szükséges ízesítjük. Mikor a tejszín is besűrűsödik elkészültünk. Én most rizzsel tálaltam, de tésztával jobban kedvelem. Ha kívánunk egy kis csípőset, Erős Pistával fel lehet még dobni. Illetve a reszelt sajt a tetejéről elengedhetetlen. :)

g10.JPG

g11.JPG

süti beállítások módosítása