Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Házi SonGoKu pizza

Mit ettünk a hétvégén?

2019. augusztus 11. - kovacs.netti

pizza1.JPG

Nem volt semmi ötletünk, hogy mit együnk, így egy egyszerű pizzában állapodtunk meg. Mondjuk igazából kicsit extrább sonka gombás kukoricás pizza lett, mert paprikás szalámival is feldobtuk. Annyira sikerült az ízlésünknek tökéletesre eltalálni az arányokat, hogy mindenképpen le akartam jegyezni. Akkor meg már miért is ne készüljön belőle egy bejegyzés, még ha nem is készültek fázisfotók. Szerencsére a végeredményről szinte mindig van képem, mert Anyáéknak mindig elküldöm a napi menüt. :)

Hozzávalók:

Tészta:

  • 300 ml langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tasak instant élesztő (7 g-os csomag)
  • 0,5 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál olaj

Feltét:

  • fél üveg sűrített paradicsom
  • 2 csomag szeletelt sonka (mi egy sertés és egy pulyka sonkát használtunk)
  • fél csomag szeletelt paprikás szalámi
  • 1 konzerv gomba
  • fél konzerv kukorica
  • sajt
  • pizza fűszerkeverék 

Elkészítés:

A már jól bevált - blogon is fellelhető - pizzatészta receptet használtam, csak most fél adagban, mivel egy tálcányit akartunk csak sütni. A langyos vízbe beleszórjuk az instant élesztőt és az egy teáskanál cukrot. Jól elkeverjük és félretesszük pár percre. Egy tálba beleöntjük a lisztet és a sót, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük az élesztős vizet. Elkezdjük összekeverni, amikor már kezd összeállni, hozzáadjuk az olajat és kevergetjük tovább. Amikor már a kevergetés nem megy, kézzel folytatjuk a gyúrást. Ha elég kitartóak vagyunk, szépen összeszedi az összes lisztet. Letakarjuk és egy órát hagyjuk kelni. Ha szépen megkelt, lisztezett felületen tepsi formájúra nyújtjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd a tésztát. Mehet rá a feltét... Paradicsomszósszal megkenjük, pizza fűszerkeverékkel és sóval fűszerezzük. Rápakoljuk a csíkokra szeletelt sonkát és a szalámit. Átmossuk, lecsepegtetjük, majd felszeleteljük a gombát és rászórjuk a pizzára, majd a kukoricát is. Sajtot reszelünk a tetejére. Mehet a 200°C-ra előmelegített sütőbe alul felül sütési móddal 15 percre, majd még 10 percig átállítjuk légkeverésesre a sütőt, viszont itt már figyeljük, ha megfelelően megpirult, kiszedhetjük. És már ehetünk is!

pizza2.jpg

Tényleg irtó finomra sikerült. Pont elegendően volt vastag a tésztája, nem száraz, nem elázott. A feltét nagyon bőséges volt, imádtam a sok sajtot, ami klasszul meg is pirult. Ketten kétszer ettünk belőle jó nagy adagot. De szerintem bőven elég lenne három étkezésre is ez az adag, ha tudnánk nemet mondani a repetára. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4515005294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.