Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Karamellás-tejcsokoládés torta

Anya torta csodái

2019. szeptember 18. - kovacs.netti

Ezt az arany csodát egyik barátnőjének készítette Anya. Meglepetés volt, nagy örömet okozott és állítólag nagyon finomra sikerült. Én is szívesen megkóstolnám, lehet a következő tortás alkalomra ilyet kérek. És szerintem egyszerűen fantasztikusan néz ki.

torta1.jpg

Hozzávalók:

Piskóta:  

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Karamellkrém:

  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg Rama
  • fél csomag vaníliás pudingpor

Tejcsokoládés krém:

  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg Rama
  • 10 dkg tejcsokoládé

Díszítés:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • arany dekorcukor
  • aranypor

Elkészítés:

A piskótát megsütjük, 3 lapba vágjuk. A karamellkrémhez 15 dkg cukrot sötétbarnára karamellizálunk, majd hozzáöntünk 2 dl forró tejet, hozzáadunk 5 dkg cukrot, majd besűrítjük a fél dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha Ramaval. A tejcsokoládés krémhez a tejből, tejcsokiból, cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, ha kihűlt, habosra keverjük a puha Ramaval. Torta összeállításához első lapra kerül a tejcsokoládékrém, majd jön a második lap, arra a karamellkrém, végül rákerül a harmadik lap. Olvasztott étcsokoládéval bevonjuk a teljes tortát, tetejét a dekorcukorral díszítjük, ehető aranyporral megfestjük.

torta2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4615125692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.