Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Tépett csirkés tortilla

Mit ettünk tegnap?

2019. szeptember 22. - kovacs.netti

tor2.JPG

A kalács után valami könnyed, zöldséges vacsorára gondoltam, majd pár lehetőséget felvetve Viktornak, a tépett husis tortillát választotta. Hogy őszinte legyek nem bántam, mert a tépett husit leszámítva nem igényel sok energiabefektetést és nagyon friss, finom vacsi. A tortilla lapokat mindig vásároljuk, sok márkát kipróbáltunk már, de nekem a kedvencem a tescos magvas. Nagyok a lapok, sok töltelék belefér, masszív, nem szakad és nagyon jó ízű. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy csomagban 4 lap van, ami bőven elég egy vacsira, így nem szárad ki a maradék a bontott csomagolásban, mint a nagyobb kiszerelésekben. 

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell filé
  • tortilla lapok
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 nagy doboz tejföl
  • majonéz
  • sajt
  • hegyes erős paprika
  • paradicsom
  • saláta mix
  • 500 g fagyasztott burgonya 
  • fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, szárnyas fűszerkeverék, cézár salátaöntet fűszerkeverék

Elkészítés:

Először a tépett husit készítjük el. A csirkemell filét sós, ételízesítős vízben fél órát főzzük. Ha elkészült kicsit kivesszük hűlni, majd ha kényelmesen meg tudjuk fogni, nagyobb darabokba vágjuk és elkezdjük szálaira tépkedni. Ezután egy serpenyőbe öntjük, meglocsoljuk bőségesen olajjal, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagyma granulátummal és a legnagyobb fokozaton pirítani kezdjük. Pár perc elteltével rászórunk egy nagy adag szárnyas fűszerkeveréket is. Mi kedveljük, ha  ropogós lesz, de mindenki ízlésére van bízva a sütés.

tortilla_gofri.jpg

Míg a husi készül összeállítjuk a kukoricás öntetünket: konzerv kukoricát kibontjuk, átmossuk, tálba öntjük a tejföllel és egy jó adag majonézzel. Kicsit sózzuk, hozzáadunk egy teljes tasak cézár fűszerkeveréket és alaposan elkeverjük. Nem baj ha áll még kicsit felhasználás előtt, hogy a fűszer tökéletesen feloldódjon. A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük, sajtot lereszeljük. 

tor1.JPG

Nincs más hátra, mint összetenni a tortillánkat. Picit megmikrózzuk a lapot, majd a közepére hosszúkás sávban elkezdjük rétegezni a töltelékeket: sajtot, husit, kukoricás öntetet, paprikát, salátát és paradicsomot. Itt a végén is szoktam még rászórni egy adag sajtot, de az most elmaradt. A töltelékre merőleges oldalakat behajtjuk, majd a párhuzamos oldalát áthajtjuk a tölteléken, behajtjuk alá, ráfordítjuk az egészet és kész is. Kevésbé esik szét, ha félbevágjuk és úgy fogyasztjuk. Most épp mirelit sült krumplit is sütöttem mellé, de egyáltalán nem szükséges, mert laktató önmagában is. Ebből a mennyiségből kb. 6 adag jön ki.

tortilla_gofri-001.jpg

Ismét egy egyszerű recept, ami a végtelenségig variálható. Mi nagyon szeretjük, próbáljátok ki ti is. :)

süti beállítások módosítása