Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Máktorta citromkrémmel

Anya torta csodái

2019. február 02. - kovacs.netti

Ezt a citromkrémes máktortát Papám kérésére készítette Anya, aki a nyugdíjas klubba vitte névnapján. Mutatósra sikerült és bár nem kóstoltam, biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is lett. Tuti, hogy valamilyen alkalomra kérem majd én is Anyától, mivel a mákos piskótákat nagyon csípem, és amúgy a citromos tortákat is.

maktorta_citromkremmel_2.jpg

Hozzávalók:

Tészta:

  • 160 g mák
  • 100 g finomliszt
  • 3 db tojás
  • 80 g cukor
  • 50 ml napraforgó olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 50 ml tej
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 3 citrom héja
  • 3 citrom leve
  • 100 ml habtejszín
  • 5 dl tej
  • 150 g vaj
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A mákot, a lisztet, a sütőport összekeverjük, a tojásokat felverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd a tejet és a tejfölt, simára keverjük. Hozzáöntjük a liszt-mák-sütőpor keveréket, sűrű masszát kapunk. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160°C-on kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, hagyunk a tetejére és az oldalára is. Krém: A pudingporokat megfőzzük a tejszínes-citomleves-citromhéjas tejben sűrűre, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a pudinggal krémmé keverjük. A tortát a krémmel bevonjuk, és tetszés szerint tejszínhabbal, citromkarikákkal, mákkal megszórva díszíthetjük.

maktorta_citromkremmel_1.jpg

süti beállítások módosítása