Barátom töltött tököt evett volna, de sajna nincs szezonja, úgyhogy alternatívaként kaliforniai paprikákat töltöttem meg a szokásos töltelékkel. Egyszerű, nagyon jól sikerült és elég nagy adag, több napig ettünk belőle. :)
Hozzávalók:
- olaj
- 4 fej kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv gomba
- fél kg darált hús
- paradicsom konzerv (egész paradicsomokkal)
- kaliforniai paprika (sárga és zöld)
- sajt
- rizs
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, petrezselyem, görög fűszerkeverék
Elkészítés:
Hagymákat, gombákat felszeleteljük, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált husit is, fűszerezzük, készre készítjük. A paradicsom konzerv egész paradicsomait felkockázzuk, szósszal együtt a töltelékünkhöz öntjük, jól elkeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges még fűszerezzük. Sajtot kockázunk bele. Végül a kaliforniai paprikákat megmossuk, félbevágjuk, magokat eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Nincs más hátra, mint megtölteni a töltelékkel a paprikákat. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük fél órán keresztül.
Ellenőrizzük mennyire puhult meg a paprika. Nem szerettem volna ha teljesen megpuhul és szétesős lesz, ezért már csak sajtot reszeltem rá és kb. negyed óra alatt rápirítottam. Rizzsel fogyasztottuk.