Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Főnix Pizzéria - Pécs

Étterem értékelés

2020. március 31. - kovacs.netti

Az utóbbi jó pár hónapban rákattantunk a Főnix étterem pizzáira, mivel elképesztő gazdag és igényes feltét kerül a tésztájukra. Konkrétan olyan laktató, hogy általában két étkezés alatt tudjuk csak megenni. Nem mondanám, hogy olcsó, 1800-2300 Ft közé esnek a pizzák árai, de ha az olcsóbb árkategóriás pizzák közül választ az ember, akkor teljesen átlagosnak mondható a kifizetendő összeg. Ár-érték arány pedig tökéletes. Nagy kedvenceim a mexikói és a hawaii pizzájuk, de eddig bármilyet próbáltam, nem csalódtam. Sajnos ezekről a rendelésekről nem készítettem képet, de a honlapjukon / Netpincéren található képeknek bátran lehet hinni. 

fonixhambi1.JPG

Amiről viszont hoztam képet, az a hamburgerük. Ennek sztorija az, hogy a héten volt a szülinapom és sajna a járvány helyzetre tekintettel nem megyünk sehova, a szüleinkhez sem. Így Anyáék megleptek minket otthonról egy vacsival, persze mi választottuk, hogy mit eszünk. Szinte kivétel nélkül minden alkalomkor hambizunk a Bohémiából. Hát ők sajnos most zárva vannak, így más lehetőség után kellett nézni és úgy voltunk vele, hogyha a pizza ennyire jó a Főnixnél, talán a hambiban sem csalódhatunk. Jól gondoltuk! Brutális hambi, hozzá krumpli és sali, tökéletesen jól laktunk és nem volt egy csepp hiányérzetünk sem. Egyetlen negatívum, hogy ez is kicsit a drágább árkategóriába tartozik, de mi a hamburgerek esetében nem sajnáljuk rá, ha igényes ételt kapunk cserébe. 

fonixhambi2.JPG

A képen látható hambit én fogyasztottam, Premium Bacon Burger 3590 Ft-ért, Viktor pedig Premium Duck Burgert választott ugyanennyiért. Szóval igen, az ára nem a legjobb, de minden forintját megérte. Nem tudom képen mennyire jön át, de egy egy szép normál méretű hambi volt. Nem óriási, amit enni se lehet, de nem is olyan, amit pár harapással kivégez az ember. Azért meg kellett vele szenvedni... A krumpli is éppen elegendő volt és nagyon finom, jó minőségű. A salival nem igazán voltunk elégedettek. Egyáltalán nem rossz, de nem is olyan hú de finom. Olyan semmilyen volt, de ez legyen a legnagyobb gond...

A hamburgerünk házi briós zsemléből készült, ami nekem nagyon bejött. Egészen más jellegű, mint a bohémiás, kicsit édesebb, finom és omlós. Az én baconös hambim tartalma: 160 gramm házi 100% marhahús pogácsa, savanyú uborka, paradicsom, sült hagyma, hickory bbq szósz, bacon, jalapeno paprika és cheddar sajt. Már nem egy tökéletesnek titulált hambit elfogyasztottam életem során, de most ezt is ide sorolnám. A ropogós sült hagyma és a bacon íze dominált a leginkább, emellett nagyon finom egyszerű hús ízzel jelent meg a húspogácsa. Jóval vékonyabb, mint a bohemiás, de ez egyáltalán nem válik hátrányára. A jalapeno meg szuper jó csípősséget dobott hozzá, de nem vitte el egy rossz irányba. Minden más kifejezetten jól harmonizált az említettekkel. Nagyon ízlett!

Viktor kacsamájas hambijának tartalma: 160 gramm házi 100% marhahús pogácsa, hagyma, paradicsomlekvár, kacsamáj, cheddar sajt. Ő is tökéletesen elégedett volt vele.

Még egy pár pozitívum az étteremmel kapcsolatban... A csomagolásuk nagyon szép, igényes. A dobozukra matricás megoldással rányomják a hamburger típusát. Ez apróságnak tűnhet, de szerintem nagyon fontos, mert roppant mód utáljuk, ha mindkét hambit szét kell bontanunk ahhoz, hogy megfejtsük melyik melyikünké. (Jó ez most egyértelmű lett volna, mert nálam kikandikáltak a sült hagymák, de ez nem mindig ilyen egyszerűen eldönthető.)

fonixhambi3.JPG

A másik pozitívum pedig, hogy nagyon gondosan ügyelnek az emberi kontaktus minimalizálására, ami ebben a jelenlegi járvány helyzetben nagyon szimpatikus és nagyon fontos. A liftből jelezte a futár, hogy csukjuk be az ajtót, majd a hordózójára helyezte a dobozainkat, bekopogott és visszament a liftbe. Kinyitottuk az ajtót, ő a liftből megköszönte, hogy elfogadtuk a protokolljukat és jó étvágyat kívánt. Miután becsuktuk az ajtót, elvitte a hordozót. Persze ez úgy zajlott, hogy előre ki volt fizetve, azt nem tudom, hogy készpénzes fizetésnél ez hogy működik (vagy van-e egyáltalán jelenleg készpénzes fizetés).

süti beállítások módosítása