Maradt három szelet karajunk múltkorról és láttam egy jó kis bunda receptről egy videót, így megpróbálkoztam vele. Roppant egyszerű, nem jár sok mosogatnivalóval és nem kell mellette állni.
Hozzávalók:
- 3 szelet sertés karaj
- olaj
- tej
- 3 tojás
- fél fej vöröshagyma
- sajt
- liszt
- 1 kg krumpli
- 330 g-os tejföl
- fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, ételízesítő, petrezselyem
Elkészítés:
A három szelet husit letisztítjuk, kettévágjuk és kikloffoljuk. Sóval, borssal megszórjuk és félretesszük. A bundához egy tálba összetesszük a 3 tojást, 3 evőkanál olajat, 3 evőkanál tejet, apróra vágott fél fej vöröshagymát, sok sajtot, sót, borsot, fokhagyma granulátumot, ételízesítőt és egy nagyobb adag petrezselymet. Három-négy evőkanál lisztet adunk hozzá. Talán picit több kellene, mert kicsit lecsorgott a husiról. A husikat lisztbe forgatjuk, majd az összekevert bunda alapanyagba. A maradék bundaanyaghoz lisztet adunk, hogy köretként kisüthessük.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd erre a husikat és a lisztes bundaanyagot, végül 150°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, alul-felül sütési módban. 1 órán keresztül sütjük, félidőben megforgatjuk őket. Sajnos nekem forgatás közben kicsit sérült a bunda, emiatt legközelebb kicsit sűrűbbel próbálkozom majd. Eközben a krumplit megpucoljuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Ha elkészült durván összenyomkodjuk, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és az egész tejföllel összekeverjük.
Végül tálalás és evés!
A bundának köszönhetően nagyon ízletes lett a husi és szaftos. Egyik alapanyagát sem lehet kifejezetten kiérezni a bundának, de együtt érdekes ízesítést ad. Féltem, hogy túl tojásos lesz, de szerencsére nem. És annak ellenére, hogy sérült a bunda, mégis bent tartotta a nedvességet és nem száradt ki a husi. Feltettük a kedvenc receptek elméleti polcba, biztosan máskor is megcsináljuk.