Valamelyik nap carbonara spagettit főztem, mivel most törekszünk az otthon fellelhető alapanyagokból válogatni, hogy minél kevesebbszer kelljen boltba mennünk. Hát a carbonara pedig jóformán csak három alapanyagból áll, úgyhogy jó választásnak tűnt. Nagyon finom lett, két napig lakmároztunk belőle.
Hozzávalók:
- 250 g kockázott bacon
- 500 ml főzőtejszín
- 2 dl tej
- spagetti tészta
- 2 csomag (Csoda Konyha) carbonara alappor
- sajt
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A felkockázott baconöket megpirítjuk, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Mikor felforr, beleszórjuk a carbonara alapport, alaposan elkeverjük. Nálam kicsit túlságosan sűrű lett, így még 2 dl tejjel felöntöttem. Ízesítjük a fűszerekkel, végül pedig hozzáöntjük az előzőleg megfőzött spagetti tésztát. Alaposan elkeverjük és kész is. Reszelt sajttal megszórva tálalhatjuk.