Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Carbonara spagetti

Mit ettünk a héten?

2020. április 02. - kovacs.netti

Valamelyik nap carbonara spagettit főztem, mivel most törekszünk az otthon fellelhető alapanyagokból válogatni, hogy minél kevesebbszer kelljen boltba mennünk. Hát a carbonara pedig jóformán csak három alapanyagból áll, úgyhogy jó választásnak tűnt. Nagyon finom lett, két napig lakmároztunk belőle.

carbonara.JPG

Hozzávalók:

  • 250 g kockázott bacon
  • 500 ml főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • spagetti tészta
  • 2 csomag (Csoda Konyha) carbonara alappor
  • sajt
  • fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A felkockázott baconöket megpirítjuk, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Mikor felforr, beleszórjuk a carbonara alapport, alaposan elkeverjük. Nálam kicsit túlságosan sűrű lett, így még 2 dl tejjel felöntöttem. Ízesítjük a fűszerekkel, végül pedig hozzáöntjük az előzőleg megfőzött spagetti tésztát. Alaposan elkeverjük és kész is. Reszelt sajttal megszórva tálalhatjuk.

süti beállítások módosítása