Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Ázsiai csirkés rizs

Mit ettünk korábban?

2019. december 02. - kovacs.netti

Elképesztően sok lisztes és nehéz kaját ettünk az utóbbi időben, így próbáltam múlt héten is egy kis könnyed és zöldséges vacsit is a menübe vinni. Macerázni nem volt kedvem, viszont fel akartam használni az otthon lévő zöldségeket és barátomnak annyi kívánsága volt, hogy tépett husis kaja legyen, így született meg az ázsiai csirkés rizs ötlete. Finom volt és a célnak is tökéletesen megfelelt.

azsiai_rizses_hus3.jpg

Hozzávalók:

  • 3 db mini padlizsán
  • 1 db nagy paprika
  • 3 szél újhagyma
  • olaj
  • szójaszósz
  • méz
  • csirkemell
  • 5 db tojás
  • fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, ázsiai wok fűszerkeverék
Elkészítés:
A tépett husit elkészítjük a szokásos módon. A csontos csirkemellet fél órán keresztül sós, ételízesítős vízben megfőzzük, majd kiszedjük hűlni picit, végül kis szálakra tépkedjük. Igazság szerint most nem tépkedtem annyira vékony szálakra, mint máskor, mivel itt nem a ropogós hús elérése volt a végcél. A zöldségeket feldaraboljuk és olajon erős hőfokon sütni kezdjük. Pár perc után hozzáöntjük a tépett husit és együtt pirítjuk tovább. Ízesítjük a fent felsorolt fűszerekkel.
azsiai_rizses_hus1.jpg
Mikor úgy érezzük, hogy kezd kiszáradni, meglocsoljuk bőségesen szójaszósszal, illetve két evőkanál mézet is hozzáadunk. Alaposan elkeverjük és még picit sütjük. Majd a husis-zöldséges keveréket a serpenyő szélére húzzuk és középre törünk 5 tojást. Alaposan és gyorsan keverjük, hogy száraz rántotta állagot kapjunk. Időközben lassan össze lehet keverni a husis-zöldséges keverékkel is. Ha mindezzel megvagyunk, akkor hozzáöntjük az időközben megfőzött rizst és jól összekeverjük. Megkóstoljuk, valószínűleg még kell hozzáadnunk egy kis szójaszószt és mézet, illetve ízlés szerint még fűszereket is.
azsiai_rizses_hus2.jpg
Ezzel kész is, vacsorázhatunk. :)
süti beállítások módosítása