Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Zöldséges-húsos fusillotti

Mit ettünk a héten?

2020. január 23. - kovacs.netti

Spontán ötlet, amit a Sparban találtam ki bevásárlás közben. Semmi extra, gyors vacsinak megfelel. A recept alapján jó nagy adag készült, több napra terveztem.

teszta2.JPG

Hozzávalók:

  • olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 2 konzerv borsó
  • 1 konzerv darabolt paradicsom paradicsomlében
  • 2 doboz paradicsomlé
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 450 g darált hús
  • 1 csomag lasagne alappor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 600-650 g fusillotti tészta
  • fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, petrezselyem, bazsalikom, oregánó, szerecsendió

Elkészítés:

Hagymákat felaprítjuk, répát megpucoljuk és lereszeljük. Egy nagyobb lábasba szórjuk őket, meglocsoljuk egy jó adag olajjal és pirítani kezdjük. 5-10 perc után hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk, ha levet ereszt, akkor addig, míg az el nem fő alóla. Közben fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és ételízesítővel. Ezután hozzáadjuk az átmosott konzerv borsókat, a darabolt paradicsomot szószostól, összerottyantjuk. Hozzáöntjük a két paradicsomszószt és a tejfölt. A fent felsorolt fűszerekkel fűszerezzük, hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot. Mikor az egész felforrt, hozzáadjuk a lasagne alapport, lefedjük és főzzük kb. negyed órát. Ha klasszul besűrűsödött, akkor el is készültünk. 

zoldseges_husos_csavart_teszta.jpg

Mindeközben megfőzzük a tésztát és lecsöpögtetés után hozzáöntjük a szószunkhoz. Alapos keverés után jöhet még egy kis kóstolás, szükség esetén fűszerezés és kész.

teszta1.JPG

Mi reszelt sajttal a tetején fogyasztottuk. :)

teszta3.JPG

süti beállítások módosítása