Spontán ötlet, amit a Sparban találtam ki bevásárlás közben. Semmi extra, gyors vacsinak megfelel. A recept alapján jó nagy adag készült, több napra terveztem.
Hozzávalók:
- olaj
- 3 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 4 db sárgarépa
- 2 konzerv borsó
- 1 konzerv darabolt paradicsom paradicsomlében
- 2 doboz paradicsomlé
- 1 nagy doboz tejföl
- 450 g darált hús
- 1 csomag lasagne alappor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 600-650 g fusillotti tészta
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, petrezselyem, bazsalikom, oregánó, szerecsendió
Elkészítés:
Hagymákat felaprítjuk, répát megpucoljuk és lereszeljük. Egy nagyobb lábasba szórjuk őket, meglocsoljuk egy jó adag olajjal és pirítani kezdjük. 5-10 perc után hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk, ha levet ereszt, akkor addig, míg az el nem fő alóla. Közben fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és ételízesítővel. Ezután hozzáadjuk az átmosott konzerv borsókat, a darabolt paradicsomot szószostól, összerottyantjuk. Hozzáöntjük a két paradicsomszószt és a tejfölt. A fent felsorolt fűszerekkel fűszerezzük, hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot. Mikor az egész felforrt, hozzáadjuk a lasagne alapport, lefedjük és főzzük kb. negyed órát. Ha klasszul besűrűsödött, akkor el is készültünk.
Mindeközben megfőzzük a tésztát és lecsöpögtetés után hozzáöntjük a szószunkhoz. Alapos keverés után jöhet még egy kis kóstolás, szükség esetén fűszerezés és kész.
Mi reszelt sajttal a tetején fogyasztottuk. :)