Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Mexikói melegszendvics

Mit ettünk ma?

2018. november 01. - kovacs.netti

dsc_0138m.JPG

Tegnap melóból hazafelé ültünk a dugóban (igen... Pécsen... dugóban...) és röhögtünk a kialakult "éhezők viadalán". Mindenhol emberek, mindenki vásárol, mindenki nyüzsög. Mintha legalább világvégére kellene készülni az egy napos ünnepnap miatt. Na igen, de ez addig volt vicces, amíg ma reggel felkeltünk és miután megkordult a gyomrunk rájöttünk, hogy mi viszont semmit sem vásároltunk. Tényleg semmit... A hűtő és a szekrény sem rejtett sok mindent magában, de összekapartam egy adag vacsinak való alapanyagot és készült egy mexikói melegszendvics. Csak sajtot és kenyeret kellett hozzá szerezni a Tom Marketből. Elég jó kis mindent bele vacsi lett, lehet máskor is összedobjuk még.

Hozzávalók:

  • olaj
  • paprikás szalámi szeletek
  • chili paprika
  • kb. maroknyi fagyasztott borsó 
  • kis konzerv sűrített paradicsom (sűrű)
  • 500 g-os passzírozott paradicsom (híg)
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv bab
  • sajt
  • fél kg kenyér
  • kechup
  • majonéz
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, ételízesítő, őrölt pirospaprika, oregánó, bazsalikom, őrölt fűszerkömény 

Elkészítés:

A fagyasztott borsót forrásban lévő vízbe tesszük, félig lefedjük. Pár szelet paprikás szalámit feldarabolunk és olajon pirítjuk egy kis chili paprikával. Én nagyon keveset raktam bele, mert anya chili paprikái nagyon durván erősek, de mindenki ízlés szerint adagolhatja. Amikor a szalámi elkezd megpirulni és zsírt ereszt magából, hozzáadjuk a sűrű paradicsom konzervünket és egy jó evőkanál pirospaprikát. Majd ezeket is kicsit megpirítjuk.

blog_16.jpg

Hozzáadjuk a kukorica és a bab konzervet, felöntjük a paradicsom szósszal és fűszerezzük, adunk hozzá bőségesen sót, borsot, ételízesítőt, fokhagyma granulátumot, oregánót, bazsalikomot és fűszerköményt. Miután megfőtt a borsó, azt is beleöntjük. 

blog-001_12.jpg

Egészen addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Az utolsó pár percben kevergetés közben kicsit szétnyomkodjuk a babokat és a borsókat. Sűrűbb és krémesebb lesz emiatt. Én csak egy keveset törtem szét, barátom kérte, hogy egészben maradjanak a hozzávalók. Szívem szerint hűlés után leturmixoltam volna, hogy tényleg igazi szendvicskrémet kapjunk, de talán majd legközelebb úgy csinálom. Lényeg a lényeg a végeredmény a képen látható massza lett és ezzel el is készült a szendvicskrémünk. 

mexikomelegszenyo.JPG

Nincs más hátra, mint összerakni a szenyókat. 6 szelet kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Eloszlatjuk a masszánkat a szeleteken. Az elkészült krém kb. 90%-t használtam el erre a 6 elég nagy szelet kenyérre. Megszórjuk jó sok sajttal és 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig alul felül sütési módra, majd az utolsó 5 percben légkeverésre állítjuk. Ha a sajt megpirult kész is vagyunk. 

blog-002_9.jpg

Egy kis kechup, majonéz és már tolhatjuk is magunkba. 

dsc_0138m.JPG

Fejenként kettőt bírtunk megenni és utána mozdulni sem bírtunk, roppant laktató. Egyszerű, nagyszerű, gyors és alig kell hozzá valami. Teljesen megfelelő vészmegoldás ilyen esetekre. Jó étvágyat hozzá!

süti beállítások módosítása