A napokban belefutottam Degeszpocak weboldalon egy kávés muffin receptbe, ami nagyon megtetszett egyszerűsége miatt. Ma hirtelen felindulásból meg is sütöttem, de mivel nem készültem, nem volt otthon muffin papírom és a mintás szilikonos formával nem akartam vacakolni, így őzgerinc formában készítettem, majd szeleteltem. Furcsa lett, muffin állag szokatlan formában, el is neveztük mufkótának. :) Annyit változtattam még, hogy több kávét használtam az erősebb íz miatt, plusz egy vaníliás cukrot, ezen kívül követtem a fenti linken található receptet.
Hozzávalók:
- 150 g margarin
- 150 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál baracklekvár
- 4 tasak 3:1-ben kávé
- 150 g liszt
- porcukor (szóráshoz)
Elkészítés:
Margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat és a két tojást. Habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a lekvárt is, ismét elkeverjük. Végül jöhet a kávé és a liszt, alaposan elkeverjük. Az őzgerincformába sütőpapírt vágunk, egyenletesen eloszlatjuk a muffin tésztát és előmelegített sütőbe tesszük 190°C-ra alul-felül sütési módban 35-40 percre. (A forma miatt kellett tovább sütni, mint az eredeti receptben leírtak.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e, majd ha kiszedtük, hagyjuk hűlni. Kicsit később fejre állítva kiborítjuk, szeleteljük, ha van rá igény, porcukrozzuk.
Egyszerű és nagyon finom! Legközelebb jobban felkészülök és igazi muffinokat készítek belőle. Érdemes kipróbálni!