Úgy döntöttem, hogy egy-két hetente betervezek egy ilyen zöldség-csirke-krumpli variációt, mert viszonylag egészséges, kifejezetten finom és egyszerű is elkészíteni. A héten borsós-kelbimbós változat készült, illetve krokettet sütöttem mellé.
Hozzávalók:
- olaj
- fagyasztott borsó
- fagyasztott kelbimbó
- 3 db kisebb vöröshagyma
- 1 kg csirkemell filé
- fagyasztott burgonyakrokett
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, grill fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy tepsibe szórjuk a fagyasztott borsót és a kelbimbót, majd hagyjuk olvadozni. Közben megpucoljuk a hagymákat és felszeleteljük, majd rászórjuk. Meglocsoljuk egy kis olajjal, megszórjuk sóval és ételízesítővel, alaposan összeforgatjuk. Ezután megmossuk a husikat, letisztítjuk és feldaraboljuk. Egy tálba helyezzük, meglocsoljuk olajjal és bőségesen fűszerezzük a fent felsorolt fűszerekkel, végül ráhelyezzük a zöldséges alapra. Alufóliával lefedjük és 220°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre alul-felül sütési módban. Ha letelt, leszedjük a husiról a fóliát és visszatesszük. Eközben egy tepsibe sütőpapírt vágunk, belepakoljuk a kroketteket és a husival együtt a sütőbe tesszük. Átállítjuk a sütőt légkeverés módra. 15-20 perc alatt minden elkészül, kiszedhetjük, tálalhatunk és ehetünk.
További zöldség-csirke-krumpli variációk: