Egy arany színt kedvelőnek készítette Anya ezt az elképesztő tortát, ha jól emlékszem szülinapra. Állítólag brutál édes, de ez se vegye el senki kedvét, mert ha másért nem mutatóssága miatt biztosan érdemes elkészíteni.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 12 dkg Rama
- 4 dkg porcukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 1 sütőpor
Karamellkrém:
- 3 dl habtejszín
- csipet só
- 30 dkg kristálycukor
- 45 dkg Rama
Bevonáshoz:
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg cukor
- 25 dkg fehér csokoládé
- karamell bonbon és arany ehető dekorcukor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral, majd a puha Rámát keverjük habosra a porcukorral, keverjük hozzá a tojássárgáját, a felolvasztott és langyosra hűtött fehér csokoládét, majd keverjük össze a két masszát, végül forgassuk bele a sütőporos lisztet. 22 cm-es tortát süssünk tűpróbáig 160°C-on, majd ha kihűlt, vágjuk 4 lapba. A krémhez forraljuk fel a tejszínt a sóval, a cukrot karamellizáljuk, majd keverjük simára a forró tejszínnel. A lehűlt karamellalapot géppel habosítsuk ki a puha Ramával. A tésztalapokat töltsük össze a karamellkrémmel úgy, hogy egy vékony réteg a tetejére és az oldalára is jusson. Egy éjszakán át a hűtőben dermesszük. A bevonáshoz forraljuk fel a tejszínt, a cukrot karamellizáljuk, majd keverjük simára a forró tejszínnel és turmixoljuk össze a megolvasztott fehér csokival. Ha langyosra hűlt, öntsük le vele a tortát, díszítsük arany cukorkával és karamellás bonbonnal.