Nagyon szeretem a Street Kitchen Youtube csatornáját, mindig figyelem az új videókat. Ez a recept ötlet is onnan származik, bár nem teljesen úgy késztettem, ahogy ők, aki az eredeti receptre kíváncsi >>itt<< megtalálja a videót.
Hozzávalók:
- 500 g kockázott bacon
- 4 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 kaliforniai paprika
- 3 db különféle babkonzerv
- 1 db chili szószos babkonzerv
- 1 doboz paradicsomszósz
- kechup
- mustár
- fehérbor ecet
- szójaszósz
- juharszirup
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum
- mirelit steak burgonya
Elkészítés:
Közepesen erős hőfokon elkezdjük pirítani a felkockázott bacont, közben felaprítjuk a hagymákat és a kaliforniai paprikákat. Mikor a bacon elkezd megpirulni és szépen zsírt eresztett, hozzászórjuk a zöldségeket és együtt pirítjuk tovább. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljanak a zöldségek. Átmossuk a konzerv babokat (kivéve a chiliset), majd mindet a serpenyőbe öntjük. Ezt tesszük a paradicsomszósszal is és bőségesen nyomunk bele kechupot és mustárt. Fogalmam sincs a mennyiségekről, de nem sajnáltam egyáltalán. Ezután locsolunk rá fehérbor ecetet, juharszirupot és szójaszószt. Körülbelül fél és egy deci között öntöttem ezekből. Mehetnek rá a fűszerek is, de nem kell túlzásba vinni, mert a sok alapanyag már így is egy szuper jó ízvilágot produkál. Állandó kevergetés közben összerottyantjuk az egészet. Viszonylag sűrű masszát kell kapnunk.
Közben sütőben kisütjük a steak burgonyát és tálalhatunk is.
Irtó különleges íze van, nem lehet eldönteni, hogy édeskés vagy sós. Lehet nem mindenkinek ízlene, de mi Viktorral imádtuk. Biztos máskor is elkészítem, mert roppant egyszerű és egészen más, mint a megszokott babos ételek. Jó nagy adag készül a fenti recept alapján, több napra elegendő.