Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Sörös-mézes karaj

Mit ettünk a hétvégén?

2019. február 20. - kovacs.netti

soros-mezes_karaj_1.JPG

Rengeteg karajunk van, mindenképpen abból akartam valamit készíteni a hétvégén. Nézegettem a recept gyűjteményemet és egy sörös-mézes tarja receptet meglátva kitaláltam mi lesz a vacsi - sörös-mézes karaj, krumplival, hagymával összesütve, mellé uborkasaláta. Egyszerű elkészíteni, csak hagyni kell magában sülni.

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • sertéskaraj
  • olaj
  • 3-4 evőkanál méz
  • 1,5 dl sör
  • 2 kis tejföl
  • 1 db kígyóuborka
  • fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, ételízesítő, fűszerpaprika

Elkészítés:

Meghámozzuk a kígyóuborkát, lereszeljük, besózzuk és félretesszük kicsit. Miután levet eresztett, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tejfölöket és a felsorolt fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük. Vacsoráig betesszük a hűtőbe, tálalás előtt átkeverjük. Krumplikat, hagymákat megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A karajunkat felszeleteljük, kiklopfoljuk és a paprika kivételével a fent felsorolt fűszerekkel ízesítjük.

soros-mezes_karaj_3.jpg

Egy tepsit kikenünk olajjal, majd elkezdjük a rétegezést. Egy adag krumplit és hagymát helyezünk alulra, ételízesítővel megszórjuk. Rápakoljuk a hús szeleteket, majd kb. 3 evőkanál mézzel és a 1,5 dl sörrel meglocsoljuk. Rászórjuk a maradék krumplit és hagymát, ételízesítővel fűszerezzük, majd kb. 1 evőkanál mézzel még megcsorgatjuk. Lefedjük alufóliával. 

soros-mezes_karaj_2.jpg

200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük alul-felül sütési módban 40 percre. Levesszük róla az alufóliát, a zöldségeket kicsit félretúrjuk, hogy pirulhasson a husi és még kb. 20 percig sütjük. Itt már figyeljünk, nehogy kiszáradjon. Uborkasalátával tálaljuk.

soros-mezes_karaj_4.jpg

Omlós, ízes, nagyon finom illatú husi. A zöldségek is omlósak lettek. Nagyon jót ettünk belőle még másnap is.

süti beállítások módosítása