Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Csirkemell hagyma-zöldbab ágyon krumplipürével

Zöldség-csirke-krumpli variációk #1

2020. március 08. - kovacs.netti

Már korábban rákívántam erre, de a megvalósítás sokszor elmaradt. Végül semmi sem hátráltathatott, úgyhogy elkészítettem. Nagyon finom, egyszerű, még akár diétába is beleférhet, bár mi most épp ilyesmit nem tartunk szem előtt. Nem mondom, hogy gyors kaja, de a tényleges mellette állós, konyhában töltött idő elenyésző.

zoldbabcsirke.JPG

Hozzávalók:

  • olaj
  • fagyasztott zöldbab
  • 4 db kisebb vöröshagyma
  • 1 kg csirkemell filé
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 1 nagy doboz tejföl
  • vaj
  • fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

Egy tepsibe kiöntjük a zöldbabot és hagyjuk olvadozni. Közben megpucoljuk a hagymákat és felszeleteljük, majd rászórjuk a zöldbabra. Meglocsoljuk egy kis olajjal, megszórjuk sóval és ételízesítővel, majd alaposan összeforgatjuk. Ezután megmossuk a husikat, letisztítjuk a letisztítanivalót és nagyobb darabokra vágjuk. Én egy filét 3 részre vágtam. Semmiképp se legyen túl apró, mert akkor hamar kiszárad, nem tudjuk elérni a finom omlós végeredményt. A husikat egy tálba helyezzük, meglocsoljuk olajjal és bőségesen fűszerezzük a fent felsorolt fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, majd ráhelyezhetjük a zöldséges alapra a husikat. Ha marad a pácból, rálocsolhatjuk, nálam felvette az összeset. Alufóliával lefedjük és 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre alul-felül sütési módban.

Míg sül elkészíthetjük a krumplipürét. Krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük. Ha annyira puha, hogy a kevergetéstől is szétesik, akkor leöntjük a vizet, hozzávágunk egy kis vajat, megszórjuk bőségesen sóval és borssal és addig kevergetjük míg teljesen beleolvad a vaj. Ha eléggé megfőtt, akkor már itt szétesnek darabjaira a krumplik, de hogy még egyneműbb legyen a tejföl ráöntése után krumplinyomóval összenyomkodjuk. Alapos kevergetés és kész is.

Ha letelt a 40 perc, leszedjük a husiról a fóliát. A husikat akár meg is forgathatjuk, vagy átrendezhetjük, hogy a belsők a szélére kerüljenek, így tuti nem járunk úgy, hogy a szélsők kiszáradnak mire a belsők megsülnek. A hőfokot átállítjuk 220°C-ra és és lefedés nélkül visszatesszük még 20-25 percre. Igazából nem is az időt kell figyelni, hanem hogy mikor lesznek szép aranybarnák a husik.

zoldbabcsirke2.JPG

Végül tálalhatunk is.

További zöldség-csirke-krumpli variációk:

Csirkemell hagyma-borsó-gomba ágyon sült krumplival

süti beállítások módosítása