Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Ázsiai csirkés rizs újabb verzió

Mit ettünk a hétvégén?

2023. január 11. - kovacs.netti

Régebben sűrűn készült ilyen étel, mostanában nem került elő, a hétvégén viszont eszembe jutott. A nagyja ugyanaz, mint a korábban felkerült receptnél: tépett csirke, rizs, tojás, méz, szójaszósz. A zöldségek, fűszerek mindig változnak, ami van otthon. 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • olaj
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 4 fej vöröshagyma
  • rizs
  • 3 db tojás
  • szójaszósz
  • méz
  • szezámmag
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, ázsiai fűszerkeverék

 

Elkészítés:

Csirkemellet egészben kb. 30 percig főzzük sós vízben, majd hagyjuk kihűlni, utána széttépkedjük szálaira. Ázsiaikhoz nem szoktam nagyon apró szálakra szedni. Olajon elkezdjük pirítani a csirkét, mellé beszórjuk a fele adag megpucolt, hosszúkás szeletekre vágott hagymát. Külön serpenyőben megpirítjuk a maradék hagymát, a hosszúkás szeletekre vágott répát és a kis kockákra vágott cukkinit. Ha a zöldségek megpirultak, kihúzzuk a serpenyő szélére, beleütjük középre a tojásokat és elkezdjük gyors kevergetéssel sütni. Ha már nem folyik a husihoz öntjük a serpenyő tartalmát. Közben megfőzzük a rizst. A húst fűszerezzük, megszórjuk jó sok szezámmaggal, 5 teáskanál mézet adunk hozzá, folyamatosan kevergetjük. Végül hozzáöntjük a rizst és jó sok szójaszósszal meglocsoljuk.

süti beállítások módosítása