Régebben sűrűn készült ilyen étel, mostanában nem került elő, a hétvégén viszont eszembe jutott. A nagyja ugyanaz, mint a korábban felkerült receptnél: tépett csirke, rizs, tojás, méz, szójaszósz. A zöldségek, fűszerek mindig változnak, ami van otthon.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- olaj
- 4 db sárgarépa
- 1 db padlizsán
- 4 fej vöröshagyma
- rizs
- 3 db tojás
- szójaszósz
- méz
- szezámmag
- fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, ázsiai fűszerkeverék
Elkészítés:
Csirkemellet egészben kb. 30 percig főzzük sós vízben, majd hagyjuk kihűlni, utána széttépkedjük szálaira. Ázsiaikhoz nem szoktam nagyon apró szálakra szedni. Olajon elkezdjük pirítani a csirkét, mellé beszórjuk a fele adag megpucolt, hosszúkás szeletekre vágott hagymát. Külön serpenyőben megpirítjuk a maradék hagymát, a hosszúkás szeletekre vágott répát és a kis kockákra vágott cukkinit. Ha a zöldségek megpirultak, kihúzzuk a serpenyő szélére, beleütjük középre a tojásokat és elkezdjük gyors kevergetéssel sütni. Ha már nem folyik a husihoz öntjük a serpenyő tartalmát. Közben megfőzzük a rizst. A húst fűszerezzük, megszórjuk jó sok szezámmaggal, 5 teáskanál mézet adunk hozzá, folyamatosan kevergetjük. Végül hozzáöntjük a rizst és jó sok szójaszósszal meglocsoljuk.