Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

No.1 Kürtős fagyi - Pécs

Fagyizó értékelés

2018. július 27. - kovacs.netti

Tavaly Debrecenben próbáltuk ki, hogy milyen is kürtőskalácsban fagyit enni, felextrázva minden nyalánksággal. A mai napig állítom, hogy életem egyik legfinomabb élménye volt. Bár már egy ideje beszerezhető Pécsen is, idén nyáron próbáltuk ki először. 

A No.1 Kürtős fagyi nevezetű hely a Ferencesek utcáján található meg, ami szerintem sokunk kedvenc sétálóutcája Pécsen. Sajnos maga a hely nekem gagyi hatást kelt, tulajdonképpen csak egy ablakos pult, ami mellé ki van téve a tábla, hogy milyen kombinációkat választhatsz. Így nem látod a felhozatalt sem. Pont egy ilyen "válogasd magad össze" finomságnál kell, hogy az ember megkívánhassa az alapanyagokat: sok csokit kipakolva, gyümölcsöket, stb. (Hoppá, volt egyáltalán gyümölcs opció? Elbizonytalanodtam...) Emellett az embernek, legalábbis nekem nagyobb a bizalmam, ha rákukkanthatok, arra, amit tulajdonképpen kifizetek. Egyáltalán nem feltételezem, hogy itt bármivel gond lett volna, viszont akkor is benne van az emberben az érzés, hogy nyugodtabb, ha látja mi és hogy kerül bele a fagyijába. Nem beszélve arról, hogy a kiszolgáló háttal nekünk állította össze a fagylaltot, mert ilyen szerencsétlen az elrendezés és ez így nem a legvendégbarátabb kiszolgálás érzetét kelti. Még egy negatívumot tudnék felhozni és az az, hogy ez tulajdonképpen tényleg egy fagyizó pult csak. Nincs lehetőség leülni, egy asztal fölé hajolva ennyi, vagy bármi ilyesmi. A sétáló utca padjaira lehet letelepedni, amivel nem is lenne gond, ha nem olyan édesség lenne ez is, ami szanaszét folyik és nem tudja az ember kulturáltan enni. Persze ezek a legjobbak ez sem gond, csak kicsit kellemetlenül érzi magát az ember, ha a nyüzsgő sétálóutca minden szeme rá szegeződik, ha szétcsorgatja magán és a padon a fagylaltot. Szerencsére ezt ki lehet küszöbölni azzal, ha felsétálunk a SZIT-re és kicsit nyugisabb környezetben ülünk le, bár néző ott is akad biztosan. Az árak egyáltalán nem vészesek, ha jól emlékszem csak pár száz Ft-tal léptük át az 1000 Ft-ot fejenként. Ha ahhoz hasonlítjuk, hogy átlagosan 500 Ft-ért kapunk két gombóc fagyit sima tölcsérrel és semmi extrával, akkor ez bőven megéri az árát.

dsc_0401.JPG

Kakaós kürtős kalit kértem nutellával kikenve, vaníliás-csokis fagyival, csoki öntettel és kitkattel. Nagyon jó kis édesség volt, de sajnos nem ért fel a debrecenivel. Nutellát csak immel-ámmal kapott, kicsi a kali is és nem éppen akkor sütötték. Az extraként választott csoki csak a tetejére került, ezt bántam a leginkább. Ezek miatt kicsit édestelen volt. De félreértés ne essék, finom volt, csak úgy tűnik a debreceni Kürtöske'hely túl magasra állította nálam a lécet. Biztosan vissza fogunk még térni és próbálgatunk még más ízeket is. 5-ből 3 pontot kapna nálam. 

süti beállítások módosítása