A tegnapi csúfondáros kekszeim után jöjjön valami, amire nagyobb öröm nézni. :) Ez a szép diótorta mamámnak készült. Nem kóstoltam és a diót sem kedvelem, így véleményt nem tudok mondani róla, de küllemre nagyon jól sikerült. Anya receptje következik...
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10 tojás
- 20 dkg barna cukor
- 5 dkg darált dió
- csipet őrölt fahéj
- 20 dkg liszt
Diókrém:
- 5 dkg étkezési keményítő
- 3,5 dl tej
- 25 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg dió (száraz serpenyőben megpirítva, ledarálva)
- 45 dkg Rama
A piskótát süssük meg a hozzávalókból, 160 fokos sütőben süssük készre (tűpróba!), hűtsük ki, majd vágjuk 3 lapba. A krémhez a keményítőt oldjuk fel kevés tejben, a maradék tejet forraljuk fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd sűrítsük be a keményítős krémmel. Keverjük el benne a diót, hűtsük le, majd habosítsuk ki a puha Ramával. A krémmel töltsük meg a lapokat, kenjük körbe az oldalát és a tetejét is, szórjuk meg darált dióval, és díszítsük csokoládéba mártott fél diószemekkel.