A zöldbabos csirkés krumplipürés recept sikerén belelkesedve további variációkat szeretnénk kipróbálni, így esett a hagymás-borsós-gombás változatra a választás. Krumplival most nem volt kedvem vacakolni, így egyszerű mirelit krumplit sütöttünk ki hozzá sütőben.
Hozzávalók:
- olaj
- fagyasztott borsó
- 500 g gomba
- 4 db kisebb vöröshagyma
- 1 kg csirkemell filé
- mustár
- szezámmag
- mirelit sült krumpli
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy tepsibe szórjuk a fagyasztott borsót és hagyjuk olvadozni. Közben megpucoljuk a hagymákat és felszeleteljük, majd rászórjuk a borsóra. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük, tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk egy kis olajjal, megszórjuk sóval és ételízesítővel, majd alaposan összeforgatjuk. Ezután megmossuk a husikat, letisztítjuk és feldaraboljuk. Egy tálba helyezzük, meglocsoljuk olajjal és bőségesen fűszerezzük a fent felsorolt fűszerekkel. Nyomunk rá egy adag mustárt, majd alaposan összedolgozzuk, végül ráhelyezzük a zöldséges alapra. Most megszórtam szezámaggal is. Alufóliával lefedjük és 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre alul-felül sütési módban. Ha letelt, leszedjük a husiról a fóliát és visszatesszük. Eközben egy tepsibe sütőpapírt vágunk, belepakoljuk a mirelit krumplit és a husival együtt a sütőbe tesszük. 220°C-ra állítjuk a sütőt és légkeverés módra. 15-20 perc alatt minden elkészül, kiszedhetjük, tálalhatunk és ehetünk.
További zöldség-csirke-krumpli variációk: