Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Deadpool 2.

Film értékelés

2018. augusztus 22. - kovacs.netti

Hétfőn végre megnéztük a Deadpool második részét. Nagy elvárásokkal indultam neki, mivel az első rész nagyon elnyerte a tetszésem. Ritkán fog már meg igazán film, de az elsőt igazán egyedinek találtam karakán, poénos stílusával. Ez pedig igazán fontos, amikor orrba-szájba dobálják ki a képregényes, szuperhősös filmeket. Szerencsére a második résznél sem kellett csalódnom.

És hiszitek vagy sem, a Deadpool 2 igazi családi film. Úgy éljek! És mint minden jó családi film, ez is egy kegyetlen gyilkossággal indul. Mint a Bambi, Az oroszlánkirály, a Fűrész VII.

Deadpool 2

2018 – 119 perc - amerikai - akció - kaland - vígjáték

Rendező: David Leitch

Forgatókönyvíró: Rhett Reese, Paul Wernick, Ryan Reynolds

Operatőr: Jonathan Sela

Zeneszerző: Tyler Bates

Szereplők:

  • Ryan Reynolds - Wade Wilson/Deadpool
  • Leslie Uggams - Vak Al
  • Zazie Beetz - Domino
  • Morena Baccarin - Vanessa
  • Josh Brolin - Cabel
  • Brianna Hildebrand - Negaszonikus Tini Torpedó
  • T.J. Miller - Cserkész
  • Stefan Kapicic - Kolosszus
  • Karan Soni - Dopinder
  • Julian Dennison - Russell
  • Eddie Marsan - Igazgató
  • Shioli Kutsuna - Yukio
  • Bill Skarsgård - Zeitgeist
  • Rob Delaney - Peter
  • Brad Pitt - Vanisher

Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család, a barátság és az íz(le)lés fontosságát - s így újra ínyére lesz a kalandozás, sőt még a Világ Legjobb Szeretőjének járó, áhított bögrét is kiérdemli. 

Magától a sztoritól nem kell hanyatt vágni magunkat, de úgy gondolom itt nem is azon van a hangsúly. A karakterek még mindig jópofák. Dopindert egyszerűen imádom, annyira jól játsza el a karaktert Karan Soni, hogy jobban nem is lehetne. Cserkész szintén kihagyhatatlan, a vagány pultos mögötti beszari alak. Deadpool viszonya velük pedig fergeteges, például Kolosszussal a már-már romantikába átcsapó barátságuk hatalmas. Nem lehet egyszerűen betelni velük. Az új karakterek közül Dominot nagyon csíptem, Kábeltől és Russeltől viszont nem voltam eldőlve. Viszont mindezt félretéve, ami a Deadpool filmek varázsát megadja az az, hogy a stúdió olyan szinten parodizálja magát, amilyet én még filmben nem láttam. Minden momentum, minden poén saját maguknak szól, értem ezalatt a stúdiót, a képregényeket, a színészeket. Emellett a DC univerzum is kap pár csomagot. Bár nem túl bőbeszédű az értékelésem és összeszedettnek sem mondanám, úgy gondolom, hogy erről a filmről jobbat nem tudok összetenni. Elmesélve a poénok nem olyanok, mint amikor nézi az ember a mozgóképet is mellé és a karaktereket sem tudom hosszú mondatokkal sem úgy jellemezni, hogy az tényleg átjöjjön. Ezt a filmet meg kell nézni!!! Komolyan. Aki szereti a képregényeket, képregény adaptációkat, annak kötelező, akinek már a könyökén jönnek ki a szuperhősös filmek, annak is kötelező, mert ezen röhögni fog mindenki. A stáblista utáni jelenetet pedig végképp nézze meg mindenki, mert talán azon nevettem a legtöbbet. Az biztos, hogy én még párszor meg fogom nézni, ahogy az elsővel tettem, pedig az utóbbi időben ez igencsak ritkán fordul elő egy filmnél. Végezetül bemásolok ide pár idézetet a Snittről, hogy aki látta a filmet, az nosztalgiázva nevethessen egy jót. 

Verbuválok egy szipi-szupi csapatot, akik kemények, morálisan hajlékonyak, és elég fiatalok, hogy tíz éven át elvigyenek a hátukon egy franchiset.

Nem mondtam el neki semmit, csak azt, amit tudni akart!

De komor vagy! Biztos nem a DC univerzumból jöttél?

 A film csillagos 5-ös! Kötelező darab!

5.jpg

A film posztere, információi és az idézetek a film Snitt-es adatlapjáról származnak.

süti beállítások módosítása