Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Kagylós part

Közeli helyeken...

2018. szeptember 02. - kovacs.netti

kagylos_1.JPG

Mohácson a házunk a Duna-parton van, így elég sok időt töltöttem a Duna mellett életem során. Fél perc sétára tőlünk van egy partszakasz, ami csak akkor kerül elő igazán, amikor a Duna vízszintje igencsak alacsony. Ami miatt érdekes az az, hogy az egész part kagylókból áll. Kicsi, nagy, van mindenféle, de egyáltalán nem homok. Mint azt mindenki tudja a nyáron extrán kicsi volt a Duna, így ismét megnőtt a partszakasz. Na de mennyire? Hatalmas lett. Nem is emlékszem rá, hogy mikor volt ekkora, vagy egyáltalán volt-e már ilyen nagy. Két hete szombaton elsétáltunk lőni pár képet. Sajnos az időnk véges volt, mert volt további programunk, így csak a part mellett sétáltunk, pedig érdemes lett volna bejárni az egész terepet. Tényleg olyan volt, mint egy kis kagyló sivatag. 

kagylos.jpg

Valószínűleg a kép nem adja át igazán azt a nagy területet, látványt, ami ott volt. Viszont azért remélem látszik milyen gyönyörű szép. Teljesen el tud varázsolni a folyó minden formájában, de amikor valami szépet alakít ki, vagy éppen fed fel a hiánya az még érdekesebb. 

kagylos_4.JPG

Nagyon sok madár is szokott lenni, két gólyát elcsíptünk mi is. Arra viszont számítani kell, hogy igen büdi van a környéken a sok kiszáradt kagyló miatt. Viszont strandolni amúgy sem lehet, mert nincs semmi kényelmes placc, ahova le lehetne települni, sétálás, fotózgatás közben viszont el lehet viselni a szagot. Érdemes zárt cipőben, vagy vastagabb talpú papucsban megközelíteni, mert a kagylókon lépdelni fájdalmas is tud lenni. 

kagylos_5.JPG

Bánom, hogy nem készítettünk több képet, de most ezekből kell gazdálkodnunk. Ha esetleg valaki nem helyi és felkeltette az érdeklődését a hely, akkor itt egy térkép hol találja a Duna alacsony vízállása esetén.

blog_10.jpg

süti beállítások módosítása