Viktor kérésére készült, bár szerintem a sima fasírt jobban illett volna a babfőzihez, de sebaj. A fetás fasírtot a szokásos módon készítettem, a receptet >>itt<< megtaláljátok, most csak a főzelék receptjét biggyesztem le.
Hozzávalók:
- 500 g száraz tarkabab
- 2 nagyobb répa
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- liszt
- olaj
- leveskocka
- fűszerek: só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés:
A babot előre beáztatjuk. Általában pár órával előtte szoktam csak, most viszont kapott egy teljes napot. Majd mielőtt nekikezdünk átmossuk és egy lábosba szórjuk. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, a babhoz szórjuk. A vöröshagymáról eltávolítjuk a héját és úgy ahogy van egyben beledobjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, dobunk bele egy leveskockát és adunk hozzá még egy nagy adag sót. Félig lefedve főzzük egészen addig, amíg minden megpuhul. Közben elkészítjük a rántást. Kb. egy deci olajat felforrósítunk, hozzászórunk annyi lisztet amennyit felvesz és egy teáskanál piros paprikát. Ha elkezd illata lenni pirulás közben, akkor le is szedhetjük, majd két részletben a lábasba kanalazzuk. Folyamatosan kevergetjük, míg klassz sűrű, krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Korábbi fetás fasírtos bejegyzések: