Még augusztus elején készítette el Anya ezt a tortát és bár csak képeken láttam, nagyon tetszett. Imádom a színes tortákat. Kértem is, hogy ez legyen a következő, amit leír, hogy felkerülhessen és most el is készült a recept.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
+ piskóta a krémhez:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 10 dkg olvasztott Rama
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál rum
- 4 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál darált dió
A tetejére:
- 10 dkg porcukor
- pár csepp piros ételfesték
- 1 narancs kicsavart leve
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, a 8 tojásból a megszokott módon torta formában piskótát sütünk. Ugyanígy az 4 tojásból közepes méretű tepsiben szintén sütünk egy piskótát. Az 4 tojásos piskótát, ha kihűlt, keverőtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a krém többi hozzávalóját és egynemű krémmé keverjük. A kihűlt tortát kettőbe vágjuk, közé töltjük a krémet. A porcukrot a narancs levével és az ételfestékkel elkeverjük, a tortára kenjük, és hagyjuk megszáradni. A tortát tetszés szerint díszíthetjük alkoholos csokoládégolyókkal, illetve puncspudingból főzött krémmel.