Amióta van konyhánk és nem éjjel-nappal szenyót, pizzát és társait kell ennünk, próbálok kicsit odafigyelni a kajázásra. Nem mondom, hogy veszettül nagy fogyókúrában vagyok, hiszen a héten megettem egy üveg nutellát csak, mert nyitva volt és egyik este se tudtam neki ellenállni... De a lényeg a lényeg, hogy próbálok változatosabb kajákat csinálni, mint az elmúlt fél év kajái és pékárut ismételten kiűzni az életükből. Szerdán volt barátom névnapja, ennek örömére hamburgert rendeltünk a Bohémáiból, mert az örök kedvenc, így gondoltam kicsit lightosabbra vesszük a tegnapi vacsit. Cézár sali mellett döntöttünk. Hiába saláta, igen laktató és nagyon finom is. Jó választás volt. Ja és pillanatok alatt kész van...
Hozzávalók:
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g csirkemell filé
- 330 g tejföl
- ezersziget salátaöntet por
- sajt
- 2 db zsemle
- olívabogyó
- saláta mix
- fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, ételízesítő, szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
Felaprítjuk a hagymát, majd olajon elkezdjük pirítani. A csirkemellet hanyagul felkockázzuk, majd a hagymához adjuk. Miután kifehéredett fűszerezzük a fent említett fűszerekkel. Addig sütjük, amíg az összes víz eltűnik alóla és kicsit megpirul.
A két zsemlét felkockázzuk, egy tepsire szórjuk, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük légkeveréses módban. Pár percig hagyjuk csak bent, érdemes figyelni, mert hamar megpirul. A salátaöntethez felhasználjuk az egész tejfölt, beleszórjuk a salátaöntet port, kevés sót, borsot és ételízesítőt, illetve ha túl sűrű, akkor egy kis vizet is adunk hozzá, majd alaposan összekeverjük és kicsit állni hagyjuk.
Ezután nincs más dolgunk, mint összetenni a tálat. Alulra szórjuk a saláta mixet, rá a husit és az olíva bogyókat. Ráhelyezünk annyi öntetet, amennyit kívánunk hozzá, majd sajtot reszelünk rá és rászórjuk a pirított zsemle kockákat. És ennyi is. Jó étvágyat!