Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Habos málnatorta

Anya torta csodái

2018. szeptember 18. - kovacs.netti

Szeptember elején ünnepeltünk barátom névnapját és természetesen Anya készített neki tortát. Legyen málnás és habos, ennyi volt a kívánság. Nem elég, hogy szép és rettentő finom lett, még azt is el lehet róla mondani, hogy egy olyan gyümölcsös torta, ami azoknak is tökéletes, akik nem szeretik a gyümölcsöket. Mint például én. Hogy én is szívesebben fogyasszam a torta tetejének egyik felét pakolta csak meg málnákkal. A krém pedig nagyon finom krémes állagú, nem lehet ráharapni a számomra nem kedvelt málna darabokra, mert nagyon jól elkeveredik, elegyedik a krémmel. Alátámasztja véleményem, hogy a gyümölcsöket nem kedvelők is bátran fogyaszthatják, hogy áthívtuk barátainkat is Pécsen tortázni és a hozzám hasonlóan gyümölcs anti-fan barátunk is bevágott egy szeletet, sőt még ízlett is neki. ;) A habosság és a málnásság is 100%-osan összejött. Rettentő finom volt!

malnas_torta_2_pint.jpg

Málnás-tejszínes-mascarpónés-fehércsokis torta

Hozzávalók:

Tészta: 

  • 6 tojás
  • 250 g cukor
  • 200 g liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 7 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 0,5 l Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 2 bourbon vaníliás cukor
  • málna ízlés szerint (két maroknyi)
  • 1 evőkanál porcukor

Díszítés:

  • 0,5 l Hulala
  • málna
  • 1 piros torta zselé
  • pár csepp piros ételfesték
  • 100 g fehér csoki

Elkészítés:

A piskóta torta alapot megsütjük, kihűtjük, 3 részre vágjuk. A 0,5 l Hulalát felverjük, majd hozzákeverjük a cukorral és vaníliás cukorral kikevert mascarponét, összekeverjük a Hulalával, és óvatosan hozzákeverjük a málnát. A krémmel betöltjük a tortát, a tetejére és az oldalára nem kell hagynunk. A fehér csokit megolvasztjuk, és ráöntjük a torta tetejére. Ha megszilárdult, díszíthetjük a tortát. A 0,5 l Hulalát felverjük, az 1/3-hoz hozzákeverünk pár csepp piros ételfestéket. a torta felét megrakjuk málnával az elkészített tortazselével óvatosan bevonjuk, majd ezt a málnás oldalát a rózsaszínű tejszínhabbal bevonjuk, díszítjük. A másik oldalát a sima habbal vonjuk be, és a tetejét is ezzel a tejszínnel díszítjük. Tehetünk még rá csokiból készült díszeket is.

blog_12.jpg

süti beállítások módosítása