Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Csikós Klaudia, Gedei Norbert: Gyilkosa ismeretlen

Könyvértékelés

2018. szeptember 23. - kovacs.netti

Még mindig dobozokban vannak a könyveink és azt kell mondjam, hogy szépen lassan elolvastam az összes olyat, ami kéznél volt. Hát valamikor múlt hétvége tájékán felbontottam egy-két dobozt és összegyűjtöttem pár olvasatlan könyvet. Pont olyanok akadtak a kezembe, amik már régóta megvannak, általában valamilyen akció keretében szereztem be őket, mert érdekesnek tűntek, de végül nem voltam rájuk annyira kíváncsi és megbújtak a többi között. Ebbe a kupacba került bele ez a könyv is. 2013 őszén egy fiatal családanya futni indult, de sajnos haza már sosem jutott. Elég nagy port kevert az ügy a médiában is, soroksári gyilkosságként emlékezhetünk rá. A könyvből megismerhetjük azt a szemszöget, amibe talán sokan nem képzelték bele magukat, és talán azért sem, mert annyira nehéz elképzelni hogyan élhet meg egy ilyen szörnyűséget a férj, az egyedül maradt apa. A sors fintora, hogy a könyv elolvasása után pár nappal mesélte Anyukám, hogy úgy tudja meglehet a gyilkos. Mindjárt rá is googleztam és  valóban több oldalon is írtak egy lehetséges gyanúsítottról. Nagyon szurkolok, hogy tényleg megtalálják és család is egy kicsit megnyugodhasson, lezárhassa. 

SzerzőCsikós Klaudia, Gedei Norbert

Könyv címeGyilkosa ​ismeretlen - A soroksári tragédia megdöbbentő története a férj elmondása alapján

Oldalak száma272

Borítópuhatáblás, ragasztókötött

Kiadás éve: 2014

Kiadó: XXI. Század

ISBN9786155373480

Fülszöveg:

Soroksáron egy este futni indult egy családanya, aki sohasem tért vissza az otthonába. Összekötözött, lemeztelenített holttestét a közeli bicikliút mellett a férje találta meg a rendőrökkel. Megerőszakolták és megfojtották. Gyilkosa vagy gyilkosai azóta is ismeretlenek, dacára a komoly erőket megmozgató nyomozásnak. Több száz embertől vettek DNS-mintát, Soroksárt többször is szinte megszállták a rendőrök, akik házról házra járva keresték a gyilkost. Bár hivatalosan sosem gyanúsították meg, mint minden ilyen esetben, a legközelebbi hozzátartozó, azaz a férj is felkerült a lehetséges tettesek képzeletbeli listájára. Miközben meg kellett birkóznia a gyásszal, és megtanulnia, hogyan gondoskodjon egyedül a kisfiukról, el kellett fogadnia, hogy a nyomozók az élete legintimebb részleteiről is kifaggatják. A könyv az ő szemszögéből meséli el a közelmúlt legnagyobb gyilkossági nyomozásának történetét.

A könyv valóban a családapa történetét meséli el, saját szavaival, saját érzéseivel. Már az elejétől kezdve rettentően szíven ütő, ahogy az ember olvasás közben óhatatlanul is beleképzeli magát a helyzetbe. Tulajdonképpen ez kíséri végig az egész könyvet. Néhol ugrálunk az időben, gondolatmenetek is újra-újra indulnak, ez kellemetlen, de egyáltalán nem zavaró annyira, hogy igazán felróhassuk egy ilyen tragédiát elmesélő könyvnek. Főleg nem akkor, ha ez a könyv ténylegesen az apa elmesélése alapján íródott és csak kevés szerkesztésen esett át. De tényleg lényegtelen, eléri a célját. Megismerhetünk egy nagyon személyes nézőpontot, ami nélkül senki ki sem nyithatta volna véleménynyilvánításra a száját, pedig sajnos kinyitották nem is kevesen. Nagyon rossz érzésekkel tettem le ezt a könyvet, mert tényleg felkavaró, hogy ilyen a világon van. Tényleg van és az örök igazság - bárkivel megtörténhet... Úgy gondolom, hogy egyszerű nyelvezetével, kevés oldalszámával mindenki idejébe beleférhet elolvasása és kellene is. Legalább talán kicsit kétkedve fogadnák az emberek, amit a médiában látnak, talán előbb kicsit mélyebben belegondolnának, mielőtt intenzív kommentelésekbe kezdenének, nem csámcsognának annyit más tragédiáján, mint a szomszéd asszony szaftos pletykáján. 5 pontból 4 pontot adnék rá, viszont tényleg ajánlom mindenkinek!

4.png

A bejegyzésbe szeretnék illeszteni egy linket, a Könyves Blog 2014-es interjúját a kiadóval a könyvvel kapcsolatban. Érdemes elolvasni, ha még mindig nem győztelek meg a könyv elolvasásával kapcsolatban. :) A link >itt< található.

A borítókép és az információk a könyv Moly-os adatlapjáról származnak. 

süti beállítások módosítása