Sajnos élőben nem láttam ezt a tortát, viszont amikor anya átküldte a képeket róla, nagyon megtetszett. Ha jól tudom unokaöcsémnek készült. Ha legalább fele annyira finom, mint amilyen jól néz ki, akkor biztos nagyon tuti. Anya receptje következik...
Hozzávalók:
Piskóta:
- 15 dkg fehér csoki
- 20 dkg Rama
- 15 dkg cukor
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 sütőpor
- 2 dl tej
- 25 dkg liszt
Krém:
- 3 dl habtejszín
- 40 dkg fehér csoki
- 25 dkg mascarpone
Bevonáshoz:
- 1 tasak Dr. Oetker tortabevonó fehér
A tésztához vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokit, majd hűlni hagyjuk. A puha Ramát habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a borbon vaníliát és az egész tojásokat. Beleöntjük a tejet és simára keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit, majd a sütőporral összekevert lisztet is beleforgatjuk. A masszát 3 részre osztjuk, és egymás után sütőpapírral bélelt tortaformában 160°-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc/db). Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, félretesszük hűlni. A krémhez a tejszínt felforrósítjuk egy lábasban, beletördeljük a fehér csokoládét, kevergetjük, míg teljesen elolvad. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és habverővel alaposan kikeverjük. A krémmel betöltjük a tortát, az oldalát is bekenjük, majd a tetejére öntjük a megolvasztott fehér tortabevonót. Azonnal díszítjük, mert hamar megszilárdul, és akkor már nem ragadnak rá a díszítő csokoládék.