Néha a vacsi készítése közben csinálok képeket, de valahogy elmarad a bejegyzés róla. Így történt ez a brokkolis tészta esetén is. Mivel a héten szintén elkészült, gondoltam most pótlom a receptet. Valami oknál fogva nem gyakori vacsoránk, pedig mindketten nagyon szeretjük. Szerencsére azért valamelyikünknek előbb-utóbb eszébe jut, mint ahogy a héten is.
Hozzávalók:
- 2 közepes fej brokkoli
- 2 db tömlős sajt
- 330 ml főzőtejszín
- sajt
- 500 g szarvacska tészta
- 1 db leveskocka
- fűszerek: só, bors, ételízesítő
Elkészítés:
A két fej brokkolit szétbontjuk, megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízbe tesszük. Miután megfőtt, a vizet leöntjük róla, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a leveskockát, a két tömlős sajtot és egy jó nagy adag reszelt sajtot. Rövid ideig összefőzzük, kevergetjük és fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
Eközben megfőzzük a tésztát, majd ha kész már csak össze kell állítanunk az ételünk. Egy üvegtálba öntjük a tésztát, rá a brokkolis szószt, jól elkeverjük, majd sajtot reszelünk rá. Végül 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük alul-felül sütési módban.
Nem kell sokáig bent hagyni, amikor a szószt szépen magába szívja a tészta és a sajt is megolvad, már szedhetjük is ki. Sajttal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!