Ez az igencsak mutatós torta unokaöcsém névnapjára készült, pálinkás, étcsokis ízű. Nagyon guszta és ötletes is. Nekem sokszor fura egy srácnak, férfinak a torta, mert általában habosak, vagy csicsásak még akkor is, ha nagyon szépek, de inkább olyan "lányosak". Mindig tetszenek az ötletes torták, amik kicsit fiúsabbá teszik a tortát, ezért jó pofa az italos csokis díszítés. Sajnos nem kóstoltam, pedig nagyon kíváncsi lettem volna milyen ízű is egy pálinkás torta.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 8 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- fél dl cseresznyepálinka
- 10 dkg cseresznye- vagy meggylekvár
- 6 dl habtejszín + a díszítéshez 1 dl
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg kakaós keksz (morzsásra törve)
A piskótát 22 cm-es tortaformában megsütjük, majd kihűtjük és 2 részre vágjuk (vékonyak lesznek a lapok!). A pálinkát keverjük a lekvárba, kenjük meg vele a 2 piskótalapot. A tejszínt verjük habbá, keverjük bele a porcukrot és a gőz felett megolvasztott és langyosra hűtött csokoládét. Töltsük össze a krémmel a két lapot úgy, hogy a tetejére is kerüljön egy jó vastag krémréteg, és vékonyan az oldalát is kenjük be. Hűtőszekrényben dermesszük 2 órát. A kakaós morzsával borítsuk az oldalát, és tejszínhabbal, valamint tetszés szerint (lehetőleg valamilyen alkoholos csokoládéval) díszítsük a tetejét.