Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Ázsiai sült tészta

Mit ettünk ma?

2019. február 12. - kovacs.netti

azsiai_sult_teszta_4.JPG

Néha kidob egy indiai bácsitól főzős videókat a YouTube és az Instagram is. Szimpatikus bácsi, a sok-sok unokájának készít satu egyszerű ételeket. Múlt héten szintén elcsíptem egyet és meg is tetszett, amit csinált. Elfelejtettem elmenteni, vagy elküldeni magamnak, de nagyjából emlékszem hogyan csinálta, ez lett mára a vacsi. Egy csirkehúsos, zöldséges, tojásos, ázsiai fűszeres sült tészta. Egészen egyszerű és nagyon finom, csak kicsit sok mosogatnivalóval jár.

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti tészta
  • 3 db nagy sárgarépa
  • 4 db nagy kápia paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • csirkemell filé
  • olaj
  • 5 db tojás
  • szezámmag
  • szójaszósz
  • fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, ázsiai wok fűszerkeverék

Elkészítés:

A tésztát kb. 9 percig főzzük, közben előkészítjük a hozzávalókat. A csirkemellet kis csíkokra szeljük, a hagymákat nagy darabokra, a paprikákat pedig hosszabb csíkokra vágjuk. A répák felét lereszeljük, a másik felét pedig felaprítjuk tetszés szerinti formára. Majd olajat melegítünk, belehelyezzük a husikat és a fent említett fűszerekkel bőségesen megszórjuk. Legmagasabb hőfokozaton pár percig lefedve főzzük, majd fedő nélkül, folyamatosan kevergetve megsütjük.

azsiai_sult_teszta_5.jpg

Ha elkészült a husi, kiszedegetjük, majd öntünk még egy kis olajat a serpenyőbe és beleszórjuk a zöldségeket, megszórjuk a felsorolt fűszerekkel. Szintén a legmagasabb hőfokon sütjük, mikor pirulgatni kezd, felöntjük kb. 1 dl vízzel és lefedve főzzük. Mikor elfőtt róla a víz, már jó is. Közben 5 db tojást felverünk, sózzuk, borsozzuk, majd megsütjük serpenyőben, mintha rántottát készítenénk. Közben állandóan keverjük, lényeg, hogy minél szilárdabb legyen és kicsi darabokból álljon. Ha ez kész, akkor egy maréknyi szezámmagot megpirítunk. 

azsiai_sult_teszta_6.jpg

Nincs más hátra, mint összeállítani az ételt. Visszavesszük a hőfokot. A zöldségekhez öntjük a husit és a tojást, alaposan meglocsoljuk szójaszósszal. Itt én még egyszer fűszereztem. Majd beleöntjük a tésztát, még jó sok szójaszószt locsolunk rá és minél alaposabban összekeverjük. Végül a pirított szezámmag nagy részét beleszórjuk, elkeverjük, majd díszítésként a maradékot is rászórjuk. Tálaláskor meglocsolhatjuk még szójaszósszal a tésztánkat.

azsiai_sult_teszta_7.jpg

Nem igazán lehet elrontani és mindig van idő készülni a következő fázisra, így nem tart sokáig megfőzni. Többek között emiatt is rengeteg mosogatnivalóval jár, viszont azt mondanám, hogy mindenképpen megéri. Pontosan azt az ízvilágot kaptam vissza, amit egy ázsiai étteremben is várnék egy sült tésztától. Nagyon laktató, mégis bevágtunk fejenként két tálat barátommal. Jó sok maradt, úgyhogy holnap is ez lesz a vacsi. Mindenkinek ajánlom, aki szereti ezt az ízvilágot.

azsiai_sult_teszta_1.jpg

süti beállítások módosítása