Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Mozzarellás mascarponés paradicsomos csirke

Mit ettünk a héten?

2019. április 06. - kovacs.netti

mmp15.JPG

Egyik nap nem volt ötletem mit főzzek. Keresgéltem a neten csirkemell recepteket és több mascarponés-paradicsomszószos megoldást is találtam. Nem tűnt rossz ötletnek, úgyhogy gondoltam valami hasonlót fogok készíteni. Nem is kellett vele sokat vacakolni és nagyon finom lett, megérte kipróbálni ezt a kombót, ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók:

  • olaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • hegyes erős paprika ízlés szerint
  • csirkemell filé
  • 1 és fél doboz paradicsompüré
  • 250 g mascarpone
  • 2 db 100 g-os mozzarella
  • kb. 700 g mirelit krumpli 
  • tejföl
  • tzatziki salátaöntet por
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, ételízesítő, bazsalikom, szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

Egy kisebb tepsit meglocsolunk olajjal, majd beleszórunk egy fej nagyobb darabokra szeletelt vöröshagymát. A csirkemellet felszeleteljük, meglocsoljuk olajjal és beledörzsöljük a sót, borsot, ételízesítőt, fokhagyma granulátumot és a szárnyas fűszerkeveréket. Belepakoljuk a tepsibe, majd felszeletelünk még két fej vöröshagymát, rádobáljuk és megszórjuk ételízesítővel. Betesszük az előmelegített sütőbe 200°C-ra alul-felül sütési módban kb. 20 percre. Ha letelt, kiszedjük.

mozzarellas_mascarpones_paradicsomos_csirke_3.jpg

Miközben sül a husi, elkészítjük a szószt. Egy tálba öntjük a paradicsompürét, a mascarponét, bőségesen megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagyma granulátummal és bazsalikommal. Összekeverjük, kóstoljuk, ha szükséges még fűszerezzük. Majd ráöntjük az időközben elkészült husira. Kicsit átmozgatjuk benne őket és mehet is vissza a sütőbe még 10 percre. Itt már átállítottam légkeverésesre, de marad a 200°C.

mozzarellas_mascarpones_paradicsomos_csirke_4.jpg

A két mozzarella golyót felszeleteljük, majd a 10 perc leteltével rápakoljuk a husira, megszórjuk bazsalikommal és mehet vissza a sütőbe még 10 percre. Kicsit bele fog süllyedni, de nem kell megijedni, meréskor előbukkan. :)

mozzarellas_mascarpones_paradicsomos_csirke_1.jpg

mmp000_1.JPG

Az fázisok alatt elkészíthetjük a köreteket. Lereszeljük az uborkát, besózzuk és félretesszük kicsit míg levet ereszt. Majd azt leötjük róla, kinyomkodjuk és összeállítjuk a salátát. Egy fej vöröshagymát apróra felvágunk, illetve az erős paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tejfölt és a tzatziki port. Jól összekeverjük, kóstoljuk, ha szükséges még fűszerezzük. Ha ez kész félretesszük és kisütjük forró olajban a mirelit krumplit.

mozzarellas_mascarpones_paradicsomos_csirke_2.jpg

mmp13.JPG

Ha ügyesen párhozamosan csinálunk mindent akkor akár 1 órán belül el is készülhetünk vele. Túl sok mosogatnivalóval sem jár. Mégis egy nagyon laktató, finom vacsora kerekedett belőle. A husi nagyon omlós, a szósz krémes és jó ízű, a mozzarella pedig extrán feldobja. Passzol hozzá a tzatziki és sült krumpli is.

mmp14.JPG

süti beállítások módosítása