Ezt az arany csodát egyik barátnőjének készítette Anya. Meglepetés volt, nagy örömet okozott és állítólag nagyon finomra sikerült. Én is szívesen megkóstolnám, lehet a következő tortás alkalomra ilyet kérek. És szerintem egyszerűen fantasztikusan néz ki.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Karamellkrém:
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg Rama
- fél csomag vaníliás pudingpor
Tejcsokoládés krém:
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg Rama
- 10 dkg tejcsokoládé
Díszítés:
- 20 dkg étcsokoládé
- arany dekorcukor
- aranypor
Elkészítés:
A piskótát megsütjük, 3 lapba vágjuk. A karamellkrémhez 15 dkg cukrot sötétbarnára karamellizálunk, majd hozzáöntünk 2 dl forró tejet, hozzáadunk 5 dkg cukrot, majd besűrítjük a fél dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha Ramaval. A tejcsokoládés krémhez a tejből, tejcsokiból, cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, ha kihűlt, habosra keverjük a puha Ramaval. Torta összeállításához első lapra kerül a tejcsokoládékrém, majd jön a második lap, arra a karamellkrém, végül rákerül a harmadik lap. Olvasztott étcsokoládéval bevonjuk a teljes tortát, tetejét a dekorcukorral díszítjük, ehető aranyporral megfestjük.