Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Lissa Price: Leszámolás

Könyvértékelés

2018. szeptember 10. - kovacs.netti

Ahogy azt a sorozat első részéről (Lissa Price A testbérlők) írt bejegyezésemben is említettem, két és fél év után végre elolvastam a második részt is. Azt kell mondjam, hogy nem tett jót ez a nagyobb kihagyás, mert kicsit el is vesztettem a sztori fonalát, kb. a könyv harmadánál tudtam ismét ráhangolódni. Az első részről írt véleményemmel már nem teljesen értek egyet, talán egy kicsit más szemmel nézem a történetet. Sajnos a Moly-os véleményekkel egyet kell értsek, a második rész jóval gyengébbre sikerült. 

Szerző: Lissa Price

Könyv címe: Leszámolás

Sorozat: A testbérlők 2.

Eredeti mű: Lissa Price: Enders

Fordító: Török Krisztina

Oldalak száma: 272

Borító: puhatáblás, ragasztókötött

Kiadás éve: 2013

Kiadó: Agave Könyvek

ISBN: 9786155272479

Fülszöveg:

Callie Woodland rendkívüli lány: nem elég, hogy tökéletes szépség, de a fejében egyedülálló chip lapul. Ő az egyetlen Több FelHasználós Donor, vagyis egyszerre többen is belekerülhetnek a testébe, és irányíthatják őt. De még így sem olyan egyszerű Callie Woodlandet irányítani, mert aki valami gonoszságra akarja kényszeríteni, az előbb-utóbb rajtaveszt. Legyen bármilyen ravasz vagy bármilyen kegyetlen. Callie Woodland rendkívüli lány: szép, okos és talpraesett, aki nem hagyja, hogy a gyengéket kihasználják, és nem lankad addig, amíg a szerettei biztonságba nem kerülnek ebben a spóraháborúk, ínség és egyenlőtlenségek sújtotta új világban. Callie Woodland rendkívüli lány, akinek talán sikerül visszaszereznie még a saját testét is.

SPOILER

A történet már-már szánalmasan kiszámíthatóan folytatódik. Extrán abszurd módon pont a főszereplő leányzó apjáról derül ki, hogy él. De ha ez nem lenne elég, pont ő dolgozott egy olyan ketyerén, ami segít kimászni a kellemetlenül alakult helyzetből. És miért is ne, pont a főszereplőnk leányzója alkalmas ennek a használatára. Ezzel a három mondattal sajnos el is spoilereztem a könyv összes érdemleges eseményét és lényegét. Egyszerűen nem tudtam kihagyni, mivel tényleg csak ennyi a könyv, semmi több és ráadásul bosszantó, hogy ennyire unalmas, semmi eredetiség sincs benne. Nem bánnám, ha ez az elcsépelt történetszál szépen lenne kidolgozva, esetleg a körülmények érdekesebbek lettek volna, vagy legalább a világ, amiben az események zajlanak. De a könyv stílusa rettentő gyenge. Néhol nagyon furán hat a megfogalmazás. Ha valaki abban reménykedik, vagy azon tanakodik, hogy halottnak hitt hozzátartozója mégis az élők sorában van, akkor úgy gondolom, hogy az "él még" kifejezés életszerűbb, mint a "meghalt már". Nem tudom, hogy a fordító hibája, vagy már az író is furán fogalmazott, de többször ismétlődött és szúrta a szemem nagyon. A világról továbbra sem tudunk meg többet. A barlangos közösségek érdekesek lettek volna, de két-három mondatnál nem pazarolt többet rá az író. A karakterek semmilyenek. Egyiket sem kedveltem meg, egyik sem irritált. Nincs benne semmi csavar. Történnek a dolgok szépen egymás után és kész. Nagy csalódás ez a sorozat, pedig ebben is láttam bőven potenciált. Főleg, hogy a borító mindkét rész esetén valami eszméletlen szép. Sajnos nem nagyon mást nem is tudok róla írni, maximum 3 pontot érdemel az 5-ből.

3.png

Mindent a pénz mozgat, az elveket is.

Ne bízz senkiben, csakis önmagadban! És azt is fenntartásokkal fogadd.

A borítókép és az információk a könyv Moly-os adatlapjáról származnak.

süti beállítások módosítása