Minden, ami érdekel, eszembe jut vagy történik velem.

Mizu velem...

Mizu velem...

Kolbásszal töltött szűzérme uborkasalátával

Mit ettünk múlt héten?

2018. december 14. - kovacs.netti

kolbisszuz_15.JPG

A sült kolbis bejegyzés megírása közben eszembe jutott, hogy múlt héten lefotóztam, amikor készítettem a kolbásszal töltött szűzérmét, úgyhogy most közzéteszem azt is. Szintén házi disznóvágásról származik, isteni finom lett ez is. 

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • zöld hegyes erős paprika
  • 330 g-os tejföl
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 db lilahagyma
  • olaj
  • fagyasztott sütnivaló krumpli
  • kolbásszal töltött szűzérme
  • fűszerek: só, bors, ételízesítő, tört fűszerpaprika, majoranna, sertés fűszerkeverék

Elkészítés:

A salátához eltávolítjuk az uborka héját, majd lereszeljük, besózzuk és hagyjuk kicsit állni. Pihenés után leöntjük róla a vizet, amit kiengedett. Nagyon apróra vágunk egy szál újhagymát és ízlés szerint erős paprikát. Összeöntjük a zöldségeket, ráborítjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük és egy jó nagy adag tört paprikát is hozzáadunk. Összekeverjük, kóstoljuk és kész is.

kolbisszuz_1.jpg

Egy tepsibe olajat locsolunk és a töltött szűzérménket is alaposan bekenjük vele. Megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával és sertés fűszerkeverékkel, majd ezeket alaposan beledörzsöljük. Behelyezzük a husit a tepsibe, majd köré szórjuk az előzetesen nagyobb darabokra vágott 4 fej vöröshagymát és 2 lilahagymát. A maradék 1 szál újhagymánkat felaprítjuk és a husi tetejére szórjuk. 200°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük 1 órára alul-felül sütési módban. Időnként ránézünk és ha kezd kiszáradni meglocsoljuk olajjal. Nekem az utolsó locsolásnál megszaladt a kezem és elég durván felöntöttem olajjal, emiatt tálalás előtt kiemeltem a husit és a megsült hagymákat is.

kolbisszuz_2.jpgJó sok olajban pár perc alatt kisütjük a mirelit krumplit és már vacsizhatunk is.

kolbisszuz_17.JPG

süti beállítások módosítása