Imádom a kekszgolyót, mindig is imádtam, de amióta rájöttem, hogy milyen satu egyszerű elkészíteni még jobban kedvelem, mert így legalább úgy tudom készíteni, ahogy én szeretem. Mindenki másik alapanyagot részesít előnyben - rumot, lekvárt, kávét - hát én úgy szeretem, ha semmi ilyen extra nincs benne. Legyen jó kakaós, legyen jó kekszes és minél szárazabb. Az a tuti!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz (+ forgatáshoz ízlés szerint)
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kristálycukor (+ forgatáshoz ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 púpos evőkanál kakaópor
- 20 dkg margarin
- tej
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk, hozzáöntünk 1-1,5 dl tejet. Miután kicsit felmelegedett, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet. Összekeverjük a cukrokat és a kakaóport, majd beleszórjuk a tejbe és alaposan elkeverjük. Ezután elkezdjük adagolni hozzá a kekszmorzsát. Mind az 50 dkg-t hozzákeverjük, esetleg lehet adni hozzá még egy kis tejet, ha túl száraznak tűnik.
Hagyjuk kihűlni, majd golyókat formázunk belőle és a felét belehempergetjük kristálycukorba, a másik felét pedig kekszmorzsába.
Hát így készül az én szigorúan csak kakaós kekszgolyóm. Mivel ez egy igencsak gyors édesség, aközben készítettem, míg sült az áfonyás-túrós sütemény a sütőben, így lett kakaós és gyümis édesség is a hétvégére.